Kaštelanski i trogirski laburisti darivali građane božićnom pšenicom

Jedan običaj koji se sačuvao do danas jeste običaj sijanja božićne pšenice kao simbola obnove života i plodnosti. Predanja kažu da je običaj sijanja pšenice vezan uz bijeg Svete obitelji. Kad je Bogorodica, bježeći pred Herodom, zamolila seljaka koji je na njivi sijao pšenicu, da odvrati progonitelje. Kad su vojnici stigli, pšenica je, začudo, izrasla velika i gusta i vojnici su odustali od progona.

Trogirski laburisti će danas (srijeda) prijepodne i popodne dijeliti građanima male darove: Božićnu pšenicu (u zrnu) i zaželjeti sretne predstojeće blagdane. Neće biti štanda, bit ćemo na ulici, po gradu. Pšenicu smo dobili od laburista Đakova i nadamo se da će svima koji je uzmu proklijati i lijepo narasti, tako da dodatno ukrasi domove.

Tako su trogirski laburisti još jedan put u ovoj godini među građanima. Pokazujemo da se držimo principa po kojem su građani oni zbog kojih smo u politici tj. oni čije nam je mišljenje smjernica za djelovanje. (Anica Bodrožić)

Također, i kaštelanski laburisti su danas darivali sugrađane pšenicom, u nadi za da će iduća godina u našem gradu biti „plodnija“ od prethodnih, te da će nova vlast u Kaštelima, uz sudjelovanje laburista, pokrenuti naš grad. (Jadran Periša, ogranak Kaštela)

| Broj posjeta: 795 |

Želite li komentirati? Objava: "Kaštelanski i trogirski laburisti darivali građane božićnom pšenicom"

Imate li komentar?