Edukativna radionica u Istri

U srijedu 19. prosinca 2012. održana je radionica za članice i članove Hrvatskih laburista – Stranke rada iz podružnice Istarske županije. Edukacija je održana u zgradi MO Stoja u Puli. Edukaciji se odazvalo više od trideset članica i članova te kandidata na predstojećim lokalnim izborima.

Bila je to ujedno i posljednja edukativna radionica u ovoj godini putem koje je u 19 županijskih podružnica oko šestotinjak laburistica i laburista primilo znanja, iskustva i vještine potrebne za daljnji politički angažman. Već u siječnju nastavljamo s daljnjim edukacijama.

Edukativna radionica, organizirana je s namjerom da olakša i pomogne u djelovanju kandidata u predstojećim lokalnim izborima u svibnju 2013. Kroz tri bloka predavanja vodili su predavači, Igor Lesar i Drago Perić. Prikazani su primjeri pogrešnih i uspješno odrađenih nastupa u javnosti. Prezentirani su zakoni vezani uz lokalnu samoupravu i ovlasti predstavničkih i izvršnih tijela. Održano je iscrpno i interaktivno predavanje analitičkoga tipa o rezultatima prošlih izbora i šansama u predstojećim izborima za jedinice lokalne samouprave.

Svi članovi i članice imali su priliku ravnopravno i aktivno raspravljati o ponuđenim temama. Kroz ispunjavanje upitnika svaki učenik radionice došao je do spoznaje trenutnoj razini educiranosti i na čemu treba još poraditi. U završnom dijelu, kroz kratke govore predstavnici ogranaka predstavili su svoje djelovanje. Nakon svakog govora kroz analizu nastupa , iznosile su se pohvale i kritike viđenoga od strane svih učesnika radionice, a od strane predavača ukazivano je na što treba u takvim prilikama obratiti pažnju.

Pored same edukacije, uz druženje, članovi podružnice iskoristili su priliku za bolje upoznavanje.

Zahvaljujemo se našim predavačima koji su nam prenijeli nova i svakako potrebita znanja. (Damir Ilić)

| Broj posjeta: 851 |

Želite li komentirati? Objava: "Edukativna radionica u Istri"

Imate li komentar?