Dvogodišnjica sisačkih laburista

SISAK – Sisački laburisti tiskovnom su konferencijom održanoj 6. ožujka obilježili dvije godine postojanja. Predsjednik županijske organizacije i saborski zastupnik Mladen Novak se osvrnuo na aktualnu situaciju u Sisku i kritizirao je megalomanske projekte grada od sportske dvorane, mosta preko Kupe, pasarele, rekonstrukcije kolodvora u Sisku za koje je u startu vjerojatno da su neprovedivi u prvotnom obliku zbog skupih materijala.

Novaka je tako jako zasmetala rastrošnost u projektu dvorane gdje se može uštedjeti na materijalima. Razgovarao je s gradskim čelnicima i saznao kako Hypo banka priprema novi natječaj gdje bi došlo do revizije projekta:

„Konkretno, mislim da je samo na izmjeni krovišta razlika od 7 do 8 milijuna kuna. Krovište je inače od drveta, taj drvni proizvod bi trebao biti iz uvoza i enormno diže cijenu. Mislim da, realno rečeno, nije to baš neophodno.”

Novak je dodao kako su sami pokrenuli nekoliko inicijativa za građane županije. Zalagat će se za uvođenje dva brza vlaka na relaciji Zagreb-Sisak te ponovno stavljanje u pogon pruge Sisak Petrinja. Cijene su prenapuhane tvrde za potonji projekt. Umjesto procijenjenih 50 milijuna kuna, taj projekt može najviše koštati 7 do 7,5 milijuna kuna, kaže Novak koji je i sam radio u HŽ-u i dobio troškovnike od stručnih osoba. Zasmetalo je laburiste i najavljeno produženje naplate u centru Siska do 19 sati:

„Smatramo da je to daljnje uništavanje gradske jezgre. Ovo malo sisačkih obrtnika što je ostalo u centru grada, ostat će bez mušterija. Ovo je ustupak trgovačkim centrima i lancima koji imaju na svim prilazima grada besplatna parkiranja. I sve je to u trenutku kad u Sisku imamo dodatni iznos nezaposlenih, kad je propala Željezara.”

Laburiste smetaju megalomanski projekti u Sisku koj mogu biti jeftiniji

Progovorili su laburisti i o još uvijek nezavršenom dječjem vrtiću, financiranju sportskih udruga. Pozivajući se na naziv državne revizije, smatraju da je obaveza Grad Siska da donese financijski Pravilnik kojim će se regulirati financiranje sportskih udruga.

Općenito, laburisti smatraju da se neodgovorno troši iz gradske blagajne. Od zastara za potraživanja Grada, do plaćanja 7 članova kabineta u iznosu od 12.268 kuna bruto mjesečno. Kad je u pitanju Autopromet, laburisti su konstatirali kako polasci autobusa nisu usklađeni sa potrebama. Ukinute su linije za stanovništvo koje nema alternativne oblike prijevoza. Postavlja se pitanje ekonomske isplativosti cijena karata za studente do Zagreba. „Ako su isplative zašto se ranije nije primijenila ova cijena?”, pitao je Novak.

Opet, to je možda sa željom da se uništi sisački autoprijevoznik s ciljem preuzimanja nekretnina. Na početku se obratio predsjednik sisačkih laburista Ivica Rendulić koji je kazao kako već imaju 16 gradskih organizacija. Na tiskovnoj je najavljeno skoro osnivanje laburista u Popovači.

Izvor: http://www.portal53.hr/vijesti/sisacko-moslavacka-zupanija/98-smz/2569-laburiste-smetaju-megalomanski-projekti.html

| Broj posjeta: 883 |

Želite li komentirati? Objava: "Dvogodišnjica sisačkih laburista"

Imate li komentar?