Dugoreški laburisti zabrinuti za rijeku Mrežnicu (audio)

DUGA RESA – Dugoreški zrak i rijeka Mrežnica sustavno se zagađuju, jer se građani i dalje žale na tegobe uzrokovane nesnosnim smradom čije su nuspojave pečenje grla i dišnih puteva. Ustvrdili su to dugoreški laburisti, koji su se danas prvi puta sastali s novinarima. Dugoreški ogranak stranke, koji djeluje oko godinu dana, zahtijeva ponovno slanje inspekcije na teren radi provjere potencijalnih zagađivača. Kako je istaknuo predsjednik dugoreških laburista Josip Kovačević, na ovaj potez potaklo ih je nedavno ispuštanje nepoznate supstance u rijeku Mrežnicu, koja bi uskoro mogla postati sakupljalište uginulih riba.

Nebriga gradske vlasti o Dugorešanima znak je bahatosti i bezobraštine, ustvrdili su laburisti.

Dugoreški laburisti gradsku su vlast prozvali i zbog kašnjenja radova na mostu u Belavićima. Čini se da će stanovnici Belavića, kažu laburisti, zbog nečije nesposobnosti i neorganiziranosti, još neko vrijeme putovati alternativnim pravcima.

Budući da se radi o javnom novcu, laburisti se pitaju tko će odgovarati za trošenje novca građana.

Izvor: http://www.trend.com.hr/trend-portal/vijesti/3351-dugoreski-laburisti-zabrinuti-za-rijeku-mreznicu

Priopćenje

Nakon brojnih pompoznih naslova o otvorenju novog mosta u Belavićima, i nekoliko najavljenih otvorenja, čini se da će stanovnici Belavića zbog nečije nesposobnosti i neorganiziranosti još neko vrijeme putovati alternativnim pravcem. Naime, još 15 lipnja je bilo objavljeno da će most biti pušten u promet, međutim zbog nečije nesposobnosti kod izrade projekta, došlo je do zastoja radova iz razloga što je pronađen telefonski kabel, koji je tamo postavljen još 1988 godine, no kako to odgovorna osoba za projekt nije provjerila, radovi su stali a troškovi su se popeli puno više od dotadašnje vrijednosti radova od 11 milijuna i 57 tisuća kuna. Postavljamo pitanje odgovornih osoba zbog kašnjenja radova kao i zbog nepažljivog planiranja projekta kojim se previdio telefonski kabel, jer su pri tom troškovi g radnje mnogostruko porasli, a obzirom da se radi o javnom novcu s razlogom postavljamo pitanje financijske odgovornosti.

Kako je opće poznato koliko malo gradska vlast vodi brigu o gradu i građanima također pokazuje i sustavno zagađivanje zraka i rijeke Mrežnice, jer građani se i dalje žale na tegobe uzrokovane nesnosnim smradom čije su nuspojave pečenje grla i dišnih putova a najčešće se to događa u kasnim noćnim ili ranojutarnjim satima. Zahtijevamo, radi općeg zdravstvenog stanja naših sugrađana da se ponovno pošalju inspekcije na teren radi provjere potencijalnih zagađivača, poput slučaja nedavnog ispuštanja nepoznate supstance u rijeku Mrežnicu, te da se postave mjerači kvalitete zraka, kako bi građani mogli biti sigurni da njihovo zdravlje nije ugroženo. Poznato nam je da je ministarstvo već reagiralo u slučaju tvrtke T7VIS,protiv koje je Inspekcija uputila 4 optužna prijedloga te kaznenu prijavu zbog kršenja propisa o zašt iti okoliša, te da je došlo do pečaćenja ventila u pumpnoj stanici kojim se onemogućava spaljivanje otpadnih ulja. Mi Hrvatski laburisti se s razlogom pitamo, obzirom na tegobe naših građana, je li istina da i dalje pred tu tvrtku dolaze cisterne s natpisom – skupljanje otpadnih ulja- jer ako je to istina, pozivamo nadležne inspekcije da reagiraju promptno, prije nego dođe do težih posljedica po zdravlje građana Duge Rese. Također se pojavljuje i problem ostalih tvrtki koje su smještene tik uz rijeku Mrežnicu, te zahtijevamo nadzor nad ispuštanjem štetnih tvari, obzirom na blizinu rijeke koja bi po svemu sudeći trebala postati regionalni park prirode, ali kako je krenulo, nemarom gradskih vlasti o okolišu, postati će u donjem toku skladište mrtvih riba. Gradsku vlast lijepo molimo, da prije svojih vlastitih interesa, počnu gledati interes svojih građana, a nebriga o njihovom zdravlju i o tome što ud išu doista jest bezobraština i bahatost. U krugu 300 metara nalaze se bolnica, ambulanta, dječji vrtić, dvije škole i puno ljudi, nisu li njihov život i zdravlje važniji od vlastitih interesa gradskih čelnika?

| Broj posjeta: 861 |

Želite li komentirati? Objava: "Dugoreški laburisti zabrinuti za rijeku Mrežnicu (audio)"

Imate li komentar?