ČEPIN Građani, vaše zakonsko pravo je sudjelovati na sjednicama općinskog vijeća!

Laburistički rad je rad na terenu, u razgovoru s našim građanima. Dosad smo sudjelovali u nekoliko javnih, društevno korisnih akcija, te ukazali na određena nezakonita djelovanja i na taj način ćemo i nastaviti djelovati. Obećavamo vam prenositi sve važne informacije sa sjednica vijeća i također vas ovim putem pozivamo da i vi sudjelujete na sjednicama jer je to vaše zakonsko pravo.

Dragi građani i građanke Čepina, hvala Vam što ste izašli na izbore i ukazali nam svoje povjerenje. Zahvaljujući tome dobili smo svoga predstavnika u općinskom vijeću Općine Čepin, Bernarda Bestvinu. Iako je izlaznost na izbore bila poražavajuća, što nam govori o nepovjerenju i razočaranosti građana u politiku, ipak se osjeti želja za promjenom na političkoj sceni Čepina. Biti ćemo Vaš glas naredne četiri godine.

Prije izbora nismo ulazili u nikakve koalicije iako je bilo ponuda sa više strana, odlučili smo ići samostalno jer smatramo da niti jedna druga politička opcija nije zaslužila svojim dosadašnjim radom mjesto uz nas. Pred nama je drugi krug lokalnih izbora, bira se novi načelnik Čepina, onaj koji je najodgovorniji za napredak i razvoj cjelokupne Općine. Nećemo poduprijeti niti jednog kandidata nego poručujemo svojim biračima da glasaju po svojoj savjesti. Kako bi određena stranka/koalicija stranka uspostavila vlast nakon izbora potrebna joj je većina glasova u vijeću, a to trenutno iznosi 9 mjesta od 17 postojećih. Kako smo i obećali prije izbora nećemo ulaziti u koaliciju za formiranje vlasti, jer naš moto je: Da vlast, ali ne pod svaku cijenu. Sigurni smo kako će se bez obzira na nas uspjeti sastaviti vladajuća većina.

Laburistički rad je rad na terenu, u razgovoru s našim građanima. Dosad smo sudjelovali u nekoliko javnih, društevno korisnih akcija, te ukazali na određena nezakonita djelovanja i na taj način ćemo i nastaviti djelovati. Obećavamo vam prenositi sve važne informacije sa sjednica vijeća i također Vas ovim putem pozivamo da i vi sudjelujete na sjednicama jer je to vaše zakonsko pravo.

Demokracija nije samo u izlasku na izbore svake 2 ili 4 godine i prepuštanje svih odluka političarima. Vi ste ti koji trebate sudjelovati u donošenju odluka, vi ste ti koji trebate odlučivati o svojim životima, Vi ste ti koji se trebate aktivnije uključiti u rad zajednice, pomagati jedni drugima, organizirati se, ukazivati na probleme, stvarati pritisak na vladajuće ukoliko Vam nešto smeta, sudjelovati u raspravama, inicirati rasprave o važnim pitanjima, zahtijevati više informacija. Nemojte dopustiti da Vas uvjere kako ste beznačajni, samo dijelić u stroju koji ništa ne može. Budite hrabri!

Ovim putem Vas pozivamo da nastavite podržavati naš rad, predložite nam ideje za koje biste htjeli da se ostvare. Otvoreni smo za svaki vid suradnje.

S poštovanjem,

Bernard Bestvina, budući vijećnik Općine Čepin

| Broj posjeta: 745 |

Želite li komentirati? Objava: "ČEPIN Građani, vaše zakonsko pravo je sudjelovati na sjednicama općinskog vijeća!"

Imate li komentar?