Cementara DA – spalionica NE!

U ime Hrvatskih laburista – Stranke rada, Ogranak Kaštela, javno iskazujemo svoje protivljenje u vezi donošenja odluke resornog ministarstva o spalionici opasnog otpada u tvornici Cemex, i to bez uvažavanja mišljenja građana Kaštela i lokalnih institucija vlasti.

Već smo podržali inicijatore, sudjelujući u svim prosvjednim akcijama u Kaštelima i Splitu, ali kao pojedinci i građani Kaštela, a ne kao politička stranka. Potpisali smo peticiju i podijelili letke. Ako još nekako možemo pomoći, na raspolaganju smo.

Jer, mislimo da ovdje nije važan svjetonazor, nije važno tko je lijevi, a tko desni, tko je bio prije, a tko je sad. Sve nas i našu djecu vreba smrt s Cemexovih dimnjaka. Volimo naš grad, Dalmaciju i Hrvatsku, želimo bolju i u svakom smislu zdraviju budućnost za sve. Smatramo da profit i novac nisu vrijedniji od našeg zdravlja i naših života.

Zato tražimo od Županije i od Gradske uprave Kaštela, da istraju na svom sadašnjem stavu i da zatraže ukidanje koncesije Cemexu, za spaljivanje opasnog otpada, na ovom prostoru koji se već desetljećima zagađuje i devastira. Tražimo da zaštitite Ustavom zajamčeno pravo građana na čist okoliš i zdravlje.

Naglašavamo, ne tražimo zatvaranje tvornice, nego zabranu spalionice opasnog otpada!

Upravo kao što je pisalo na transparentu jednog prosvjednika na Splitskoj rivi: Cementara DA – spalionica NE!

Zahvaljujemo.

HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA, OGRANAK KAŠTELA

Blaženka Galić

| Broj posjeta: 688 |

Želite li komentirati? Objava: "Cementara DA – spalionica NE!"

Imate li komentar?