ČAKOVEC U Gradu se demonstrira politička sila, a gubi politička kvaliteta

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća grada Čakovca u ovom mandatu vladajuća koalicija dovela je u pitanje moralnost svoje političke platforme s obzirom što je obećano u predizborno vrijeme.

Vijećnici Hrvatskih laburista – Stranke rada prepoznali su diktaturu jer je očito da partija i drugovi žele imati kontrolu nad svime.

Vraćamo se na stari model upravljanja gradom uspostavom kvazi jednostranačke odnosno koalicijske grupacije na vlasti. Samim time može se očekivati i skoro zapošljavanje stranačkih kadrova, te upravljanje pomoću sinekura.

Nadamo se da će građani prepoznati nedemokratski način vladavine i vrlo lošu poruku koja se šalje jer se ne cijene ni minimalni demokratski standardi.

Ovdje nije riječ o našoj nervozi, nervozi oporbe, pogotovo ne laburista, jer nismo bili niti ćemo biti apsolutno protiv svih prijedloga za dobrobit građana već poruka medijima/sredstvima javnog prioćavanja te građanima da se u gradu demonstrira politička sila, a gubi politička kvaliteta.


Denis Šarić, Krunoslav Bedi i Rajko Bulat

U demokratskom društvu ne bi se smio događati ratni plijen koji je potrebno podijeliti nakon izbora. A to se upravo događa.

Zgroženi smo primjedbama, pa čak i pitanjima koja nam se kao vijećnicima postavljaju na aktualnom satu. Očekuje li pozicija zdravi partnerski odnos nakon ovakvog načina komunikacije u trenutku gospodarskog propadanja grada, smanjenja kupovne moći građana i kad slijedi daljnja stagnacija? To je pravo pitanje.

Mi ne želimo političko prepucavanje već argumente u donošenju odluka, te partcipaciju u vlasti s obzirom na rezultate lokalnih izbora. Naime, Hrvatski laburisti osvojili su 3 vijećnička mjesta odnosno mandata te su po stranačkoj brojnosti druga stranka u Gradskom vijeću grada Čakovca.

No, kako izgleda osim što nije bilo inicijative za dijalogom gradske vlasti ovdje se izgleda radi i o nesnalaženju u osobi gradonačelnika.

— Krunoslav Bedi

| Broj posjeta: 933 |

Želite li komentirati? Objava: "ČAKOVEC U Gradu se demonstrira politička sila, a gubi politička kvaliteta"

Imate li komentar?