ČAKOVEC Peglali za ravnopravnost

Čakovečka udruga Zora u sklopu Inicijative mladih “Ispeglajmo neravnopravnost” organizirala akciju javnog peglanja košulja na Trgu Republike u Čakovcu

Cilj ove akcije bio je „ispeglati“ rodnu neravnopravnost u raspodjeli kućanskih poslova i u prenesenom, a i u doslovnom značenju. Ovom akcijom žele potaknuti razvoj nediskriminirajućeg društva u kakvom bismo željeli živjeti i imati jednake mogućnosti. Rodna ravnopravnost podrazumijeva jednaku vidljivost i sudjelovanje svih osoba, bez obzira na njihov spol i/ili rodno izražavanje u svim sferama javnog i privatnog života.

Ciljevi inicijative “Ispeglajmo neravnopravnost” su povećati angažman muškaraca oko obiteljskih poslova, suzbiti stereotipe o “muškim” i “ženskim” poslovima, smanjiti diskriminaciju muškaraca i mladića koji se uključuju u kućanske poslove i poticati rodnu ravnopravnosti u svakodnevnom životu Međimuraca/ki, kao i u ravnopravnoj raspodjeli obavljanja kućanskih poslova. Inicijativa je podržana od Europske komisije kroz program Mladi na djelu.

>> Galerija fotografija

Ovu su inicijativu bezuvjetno podržali i laburistički vijećnik u Gradskom vijeću Grada Čakovca Krunoslav Bedi te Alen Zadravec, a iz Zore zahvaljuju svima koji su sudjelovali u akciji ili je podržali na bilo koji način!


Laburisti Krunoslav Bedi i Alen Zadravec

Izvor: http://www.emedjimurje.hr/drustvo/tko-kaze-da-muskarci-ne-znaju-peglati-za-kosulju-trebaju-10-minuta

| Broj posjeta: 875 |

Želite li komentirati? Objava: "ČAKOVEC Peglali za ravnopravnost"

Imate li komentar?