Bodljikava žica, nauljana ograda – scena iz filma? Ne, već sa bazena u Varaždinskim Toplicama

Prizor bodljikave žice oko bazena u Varaždinskim Toplicama budi neželjene i traumatične asocijacije. Hrvatski laburisti – Stranka rada predlažu žurno skidanje ograde i uvođenje naplate temeljene na načelu društvene solidarnosti.

Ne bi li spriječili švercanje na bazene u okrug Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, uprava je naredila da se ograda oko bazena premaže starim uljem, a po vrhu ograde da se postavi bodljikava žica. To ne samo da stvara ružnu sliku svim posjetiteljima već je i ozbiljna prijetnja za onu djecu koja će uprkos ovakvoj rigidnoj zaštiti pokušati ući bez karte.

Mnogi roditelji ne mogu svojoj djeci priuštiti cjelodnevno kupanje na bazenu (30 kn radnim danom plus 15 kn tobogan) pa stoga nije čudo ako neka od njih nastoje ilegalno ući, najčešće i najjednostavnije tako da preskoče ogradu. Iskustvo nažalost pokazuje da ovakve restriktivne mjere neće obeshrabriti one najupornije i najželjnije kupanja. Postoji opravdana bojazan da se takva djeca mogu čak i teže povrijediti.

Pogled na razapetu bodljikavu žicu i masnu nauljenu ogradu budi ružne asocijacije kod izletnika i posjetitelja i stvara suprotni dojam naspram proklamirane i već dokazane topličanske gostoljubivosti.


Ostale fotografije pogledajte ovdje: https://plus.google.com/u/0/photos/101230943760558840915/albums/5766111374581412721?tab=mq

Predsjednik topličkog ogranka Hrvatskih laburistaStranke rada Stanko Medvedec predlaže kompromisno rješenje.

Pozivamo upravu da žurno skine žicu i ukloni tu rugobu s vizure kupališnog kompleksa na koji smo svi tako ponosni. Također, ohrabrujemo inicijativu roditelja slabijeg imovnog stanja da se njihovoj djeci omogući kupnja jeftinije dnevne ili tjedne ulaznice.

Za kraj dvije poruke onima koji će odlučivati o ovim prijedlozima: ne zaboravite koliko je plivanje i cjelodnevni boravak na otvorenom dragocjen za dječje zdravlje, i također, ne zaboravite da ste i vi jednom bili klinci željni zdrave rekreacije.

| Broj posjeta: 1.125 |

Želite li komentirati? Objava: "Bodljikava žica, nauljana ograda – scena iz filma? Ne, već sa bazena u Varaždinskim Toplicama"

Imate li komentar?