Sumrak

Kolumna Bozidara KolaricaŠto god mi laburisti mislili o sebi, demokratsko je pravo onih drugih da nam repliciraju, da se ne slažu s nama te da izražavaju drukčije stavove. I na mišljenje Dragutina Lesara u Saboru svi saborski zastupnici mogu reagirati. Ispravljati ga, replicirati, ne slagati se s njegovim stavovima, može na njegov račun pasti i pokoja teška riječ, ali to je dio parlamentarizma i u Hrvatskoj i u svijetu. Često se u parlamentima čak i potuku!

No reakcija gđe Sumrak nakon govora našeg predsjednika nešto je što ne mogu otrpjeti jer vrijeđa zdrav razum i istinske branitelje. Za one koji ne znaju, g. Lesar je prenio stavove branitelja naše stranke na saborskoj raspravi koja se ticala upravo branitelja. Postoji na našim stranicama video-snimka rasprave

(https://www.laburisti.com/modules/news/article.php?storyid=589)

u kojoj se gđa Sumrak s neviđenom dozom prezira obratila braniteljima iz naše stranke, što me je i nagnalo da pišem ovaj tekst.

Moj ratni put bio je neusporedivo lakši od puteva nekih mojih kolega iz stranke. Bio sam kraće vrijeme u Lipiku, onda sam izvlačio oštećena vozila s bojišta, a zatim ih osposobljavao natrag za ratišta u radioni u Varaždinu. No mi imamo članova koji su na bojištu proveli pet godina, sudjelovali u svim značajnijim operacijama, koji su ranjavani i višestruko odlikovani za hrabrost i odanost domovini i koje gđa Sumrak vrijeđa jer očito smatra da branitelja izvan redova HDZ-a nema.

Zašto se na primjer gđa Sumrak ne bi zalagala za objavu registra branitelja? Da li možda zbog “bojne” koja je “ratovala” od Beča prema Hamburgu? Jedan od istinskih boraca koje je HDZ uzdizao, tvorac europskog HDZ-a, njihova “zjenica oka”, čovjek koji govori savršeno nekoliko jezika, ponos HDZ-a, zaglavio je ranjen na salzburškoj fronti i trenutno je na oporavku. Kada su moji kolege krvarili kod Petrinje, Bogićevaca ili Vukovara, tada se je i događala najveća pljačka u povijesti Hrvata. A tko je bio na vlasti? I još do jučer su hrabri ratnici poput Polančeca, Barišića i stotina drugih odlučno oslobađali svoje sugrađane od njihove imovine. Iz čije su stranke prepuni zatvori onih koji su se kleli da su dali dio sebe za slobodnu Hrvatsku?

Sumrak, gđo Sumrak, sumrak se spušta nad Vašu stranku, a ni nervoza ni cinizam Vam neće pomoći. U ime svih branitelja u mojoj stranci ja Vam poručujem:

SRAMITE SE, GĐO SUMRAK!

| Broj posjeta: 1.117 |

1 komentar u "Sumrak"

  1. Potpuno se slažem sa ovdje iznijetom istinom, a istina boli, zar ne, gospodo iz HDZ-a ?
    Zato ćemo mi, Hrvatski laburisti svojom čašću i poštenjem braniti ono, što su naši ratnici branili krvlju.Pozdrav iz Varaždina(DN).

Imate li komentar?