Nema mira i stabilnosti dok HDZ ne ode sa vlasti

Kolumna Stanislav NusbaumHrvatska aktulna Vlada, HDZ sa HSS-om iz dana u dan dokazuju svojim ponašanjem i postupcima da nisu dorasli poštivati razvijene oblike demokracije i da nisu sposobni prihvatiti bilo kakvo bogatstvo pluralizma interesa unutar hrvatske zajednice.

Ponašaju se kao bogovi na hrvatskoj zemlji jer im je mentalni sklop na razini boljševika i uveli su hrvatsku verziju totalitarizma ovladajući temeljnim demokratskim političkim institucijama a u kojima se donose odluke presudne za interese hrvatskog naroda kao jedne nedjeljive cjeline.

HDZ se instalirao na sve kritične kontrolne točke u zajednici i raširio paukovu mrežu vlastodržačkog totalitarizma u ime tobožnje zaštite domovine i nacionalnih interesa.

Čovjek-Pauk je dr Ivo Sanader koji je svojim bahatim, arogantnim i osvetničkim stilom inaugurirao totalitarističku vladavinu i bio je idol za odabrane “naše” hrvate, njihovu promociju i homogenizaciju na državnoj razini.

Ovaj dobiveni zadatak dr.Sanader je odradio vrlo dobro, vrlo dobro se i naplatio, ali je na sreću naroda otišao na godišnji odmor u Salzburg.

Svjedoci smo da se Vlada i HDZ ponašaju antidemokratski, blokiraju i ignoriraju demokratske i političke zahtjeve građana, ismijavaju ih i likuju sa vlastodržačkog trona.

Danas su ignorirali preko 61.000 građana koji su pisanim zahtjevom tražili ostavku Vlade na čelu sa Jadrankom Kosor.

Ignorirali su i jednu političku stranku koja lagano diže i širi svoja jedra na brodu zvanom “Hrvatski laburisti-stranka rada” i koji je uplovio na hrvatsko političko more.

Je li ovo izuzetak? Ne, jer su vladajući:

– ignorirali zahtjev za pravednom preraspodjelom tereta krize na bogate,

– ignorirali zahtjev za donošenje Zakona o prebivalištu, o popisu birača,

– ignorirali zahtjeve za industrijalizaciom zemlje novim tehnologijama,

– ignorirali zahtjeve za razvojem poljoprivrede kao strateške gospodarske grane,

– ignorirali zahtjeve za besplatnim fakultetskim obrazovanjem i neovisnošću fakulteta od krupnog kapitala,

– ignorirali zakone i ne vode postupke protiv poslodavaca koji ne uplaćuju plaće i doprinose,

– ignoriraju i …

Pokazalo se da je njihov stil ignorirati ono što sami nisu predložili i što im nije interes a javno kritizirati kako nitko ništa ne predlaže. Iz ovog igrokaza rađa se zaključak s porukom narodu: Samo smo mi sposobni, a drugi su lijeni, nesposobni i ne surađuju.

Tko to podržava ovu Vladu HDZ-a s HSS-om i kome je to u interesu da ne odu prije isteka mandata?

To je interes između 20 do 25% građana Hrvatske, crkve, čelnika nekih braniteljskih udruga i krupnog tajkunskog kapitala.

Paradoks je da je i SDP-u u cilju da HDZ ostane na vlasti do kraja mandata.

SDP glumata kritičnost, demokratičnost, finoću iz strahu da i sami ne bi doživjeli istu sudbinu ako dođu na vlast i izbjegavaju bilo kakav radikalizam. Zaboravili su splitsku Rivu.

Doista, kao što reče don Grubišić: HDZ i SDP su “ideološki sijamski blizanci”.

Budućnost Hrvatske nije ni u političkom vodstvu SDP-a kao što nije ni HDZ-a a ni HSS-a.

A šta je sa ostalim hrvatskim narodom, da li su moralno, demokratski, civilizacijski pali? Kako im se to osobna savjest zamračila? Zašto podanički podnose nepodnošljivo?

Gdje su ti hrvatski intelektualci, gdje su ti hrvatski akademici?

Kao da žive u budističkom samostanu pa kad se i pojave na političkoj sceni izjavljuju da nisu ni za lijeve ni za desne, ni za ljubičaste ni za kockaste. Neka barem budu glasni za dobro a protiv zla koje se kao kronična bolest nakalemilo na narod.

I onda čujemo javni vapaj i moralni zahtjev premijerke da su Hrvatskoj potrebni mir i stabilnost.

Da, gospođo premijerko, ovom narodu je potreban mir i stabilnost, ali njega ne može biti u zemlji u kojoj vlada gospodarsko mrtvilo, u kojoj preko 330.000 radnika traži posao, u kojoj poslodavci ne naplaćuju robu i usluge, a radnici ne primaju plaću, u kojoj vladajući štite banke i visoke cijene nekretnina, u kojoj ne želite razlučiti ratnike od ratnih profitera, u kojoj najviši dužnosnici kradu od naroda, u kojoj pred zakonom nisu svi jednaki, u kojoj …

A narod, nezaustavljivo, malo po malo prestaje biti tiha i poslušna obezglavljena masa i već probuđeni dio naroda javno traži da Vlada odstupi.

Hrvatski laburisti-stranka rada poziva hrvatske građane na akciju, da građani neposredno budu aktivni kreatori osobnog dostojanstva u svojoj domovini i zapamtite da Hrvatski laburisti-stranka rada nose u srcu ljubav za istinom, pravednošću i solidarnošću a poznato je da ljubav uvijek pobjeđuje.

Samo naprijed i iz dana u dan biti će nas sve više i više!

Stanislav Nusbaum

| Broj posjeta: 684 |

Želite li komentirati? Objava: "Nema mira i stabilnosti dok HDZ ne ode sa vlasti"

Imate li komentar?