Malo zobi, malo biča od gospodina Stazića

Kolumna Bozidara KolaricaDoznali smo ovaj tjedan od uvaženog potpredsjednika Sabora, cijenjenog gospodina Nenada Stazića, da je dirnuti u mirovinu predsjednika gotovo zločin. To je kao da ne poštujemo grb, himnu ili pak zastavu. Tko tako ne misli, taj je demagog i populist. Duboko poštujemo sve o čemu je govorio uvaženi gospodin potpredsjednik, slažemo se da su institucije svetinja. Zato se i pitamo misli li g. Stazić i da je hrvatska vojska, a osobito hrvatska ratna mornarica, svetinja, kad brodom ratne mornarice za svoj osobni užitak putuje na Brijune.

Od goleme ljubavi prema institucijama zaboravilo se je poštivati vlastiti narod. Što g. Stazić misli o instucijama, treba pitati i izbezumljene majke iz Delnica. Ako rade i poštuju institucije, onda nemaju kome ostaviti djecu. Angažiranje neke gospođe koju poznaju cijeli život da im čuva djecu dok rade, težak je zločin i tu nema milosti. To što tamo nema vrtića za predškolsku djecu, nema veze. Na tim ćemo majkama i očevima vježbati strogoću i puniti proračun kaznama. Uvaženi potpredsjedniče Sabora, ako već ne pomažete narodu, barem nas nemojte gaziti i podcjenjivati.

Što narod misli o ministrima i vladi, imali smo prilike čuti u prvim sekundama naše akcije „Pitajte Vladu“. Narodu smo pružili priliku da postavi pitanja koja ćemo poslati Vladi i čekati njihove odgovore, da se možda i opravdaju. Možda smo ih samo krivo shvatili. No o tome za dva tjedna nakon analiza postavljenih pitanja i odgovora.

Protekli smo tjedan doznali i zašto je Vlada svoj plan označila brojem 21. To znači da namjeravaju uvesti 21 poskupljenje, pa su tako tako već i počeli sa strujom i plinom. Na našu sreću, uz poskupljenja smo dobili i upute kako ih prebroditi. Kako bismo se lakše nosili s višom cijenom struje, moramo samo manje telefonski razgovarati, što najviše pogoduje karmelićankama. One su se ionako zavjetovale na šutnju. A budući da je viša i cijena plina, odreknimo se mesa. Blago vegetarijancima. Čeka nas i porast cijena zbrinjavanja otpada, a domah i recept: Odreknimo se godišnjeg odmora. Potpuno logično. Ionako ne možemo imati godišnji odmor i prazan džep. I tako redom, Plan 21 ponudit će nam 21 rješenje za 21 povišenje cijena.

Prošli smo tjedan shvatili poruku da se s radnicima treba postupati kao s konjima. Malo zobi, pa malo biča, a u svemu najmanje ljudskog bića. Stoga živjele nam povlaštene mirovine i institucije, povlaštene osobe i cijene, jer rad običnog čovjeka se ne poštuje.

— Božidar Kolarić

| Broj posjeta: 1.009 |

1 komentar u "Malo zobi, malo biča od gospodina Stazića"

  1. Kolega Božidare, svaka čast, potpisujem !
    Darko Lendl, laburista iz Velikog Trojstva.

Imate li komentar?