Koalicije

U novijoj Hrvatskoj povijesti (proteklih deset godina) na političkoj sceni Lijepe naše dogodila se jedna zanimljiva situacija koju moj još uvijek mladi mozak pamti. A to je činjenica da se ne mogu othrvati dojmu da skoro pa ne postoji neka politička straka koja se kroz svoj politički angažman NIJE, da se malo grubo izrazim, prokurvala ili ti ga ušla u nekakvu koaliciju PRIJE izbora, napominjem ponovno PRIJE izbora. Jer ulazak u koaliciju PRIJE izbora je očiti nedostatak samopouzdanja i nepovjerenja u svoje biračko tijelo kojega bi političke stranke trebale znati animirati, ali gospodo moja ne prevarama i lažnim obećanjima.

Tako evo večeras dana Gospodnjeg 26. travnja 2011. dobijem informaciju da seljaci ili ti ga HSS stupaju u koaliciju s našim dragim Milanom tj. gosp. Bandićem. Koalicija za poželjeti seljak sa seljačinom. MOLIM sve vrijedne seljake da se ne uvrijede na ovakvu usporedbu jer su puno vrijedniji od gore navedenih. Vjerujem da me više ništa ne može iznenaditi, osim možda naglo probuđene ljubavi SDP+HDZ, ma ne vjerujem, nemoguće, ili…

Zato vjerujem i zahvaljujem svima koji su odlučili da bar Hrvatski laburisti neće prije izbora ni s kime u koaliciju, te da ćemo tako iskazati povjerenje svom biračkom tijelu.

Ante Buklijaš, Split

| Broj posjeta: 1.533 |

5 komentara u "Koalicije"

 1. [b]Stranka neće ići u koalicije niti poslije izbora.[/b]
  Sa HDZ-om je apsolutna zabrana, a moguća koalicija s nekom razumnom strankom koja iza sebe nema udjela u pljački narodne imovine uvjetovana je ispunjenjem naših zahtjeva.
  Pa i za takav slučaj potrebna je 2/3 većina glasova čanova Nacionalnog vijeća.
  Smatram kako je važno naglasiti da se neće ići u koalicije ni poslije izbora pod svaku cijenu, upravo zato što građanstvo takve koalicije smatra izdajom birača. HSS je kao stranku uništila upravo koalicija sa HDZ-om, koju većina članova HSS-a nije htjela.

 2. Ne znam zašto bi laburisti kršili hrvatsko sveto pismo i ne koalirali s nekim prije izbora.nemate nikakve garancije,čak ni bankovne,da nećete biti ikakav izuzetak u predizbornom koaliranju.

 3. po mom mišljenju koaliranje nakon izbora je mačak u vreči, nikad se javno ne dozna koji su zapravo razlozi koaliranja (osim biti na vlasti), kakva pogodovanja, koje fotelje, kakvo zbrinjavanje članova stranaka, njihovih obitelji itd… jedino pošteno je koaliranje prije izbora, s jasnim programom i jasnim razlozima koaliranja i okrupnjavanje politićke snage da se zauvijek s vlasti makne politička elita koja je uništila ovu državu. naravno svako koaliranje sa strankama koje su do sada prismrdile vlasti do sada bio bi epic fail

 4. ja ne bi niti pričao sa njima a kamoli koalirao i to isključivo iz moralnih razloga. Pa što ako su Ministri,Premijeri,Predsjednici Sabora…. NEMA PRIČE!!
  baba

 5. Koaliranje HSS-a sa Bandićem dovoljno govori o njemu,njegovim biračima,i suludim kombinacijama koje još žive u glavi birača.gledajte što radi Jadranka Kosor,ta će žena dignuti i mrtve hdz-ovce iz groba ako treba,samo da se ne makne s vlasti.takav mentalitet besramnosti vuče za provjeru ima li ubrojivih stranaka i ubrojivih glasača.došli smo do zida da moram provjeravati tko ima kakve psihičke bolesti od stranaka,umjesto da njihov program govori sve umjesto njih.

Imate li komentar?