Hrvatski menu 2011

Kolumna Zvonimira MedjeralaZa nekoliko dana hrvatski će građani saznati koga su izabrali. Saznati će tko će im naplatiti cijenu njihove demokracije. Kao i u trgovini, kada kupuješ (čitaj: biraš) moraš i platiti ceh. Do sada su se mijenjali „prodavači“, bilo je i lijevih i desnih. Hoće li se sada nešto promijeniti, poslije ovih izbora? Hoće! Svaki puta je cijena sve veća, a narod ih naivno i dalje bira…

Što nudi Hrvatski menu 2011?

1. Zna se! U HDZ-ovoj kuhinji ništa novo. Kažu da neće otići jer nisu završili sve planirano… Ostala je još neka „sitnica“ koju nisu opljačkali kao šume, vode i druge prirodne resurse. Nisu stigli „koncesionirati“ auto-ceste, tunele, HEP, dalekovode… Da, zaista ima tu još puno posla za njih. Zato bi oni još jedan mandat. Neće ići!

Svi u Vladi su jedinstveni u uvjeravanju naroda da se bolje živi nego prije, samo neki neuk ovaj narod to ne kuži… U pravu su. Njima je puno bolje. Njihova predsjednica je odlukom vijeća mudraca postavljena za Predsjednicu Stranke, tako i za Predsjednicu Vlade. Sasvim demokratski. Pa je onda ona za financijskog savjetnika ustoličila gospodina koji je u gubitak odveo tvrtke i fondove kojima je upravljao. Ne mogu napisati da su to njegove tvrtke (iako se tako priča), da nam vrli gospodin ne mora dokazivati kako je stekao sve te tvrtke. A svi znamo kako je svojevremeno „sanirao“ hrvatske banke i onda ih „najpametnijom odlukom ondašnje Vlade predao sadašnjim vlasnicima“. Pa naravno da treba bankarima platiti što su došli u Hrvatsku poslovati! Nije jednostavno svake godine izvlačiti puste milijarde dobiti! Što bi Hrvatska s tolikim novcem da kojim slučajem taj novac ostaje u njenoj kasi? Pa svojim poslovanjem banke pomognu uništiti hrvatsko gospodarstvo. Što će nam industrija, proizvodnja? Sve što trebamo za život, uvozit će se. Mora se pomoći industrija drugih zemalja, nismo mi zatvoreni za druga tržišta, ta mi smo za EU! Ukinuli su i mnoga radna mjesta. Dotični gospodin kaže da su Hrvati lijen narod, da ne vole raditi, što će im onda radna mjesta. Neka budu „konobari, vrtlari, čistači…„ u interesu hrvatskog naroda i države . Samo što raja ne zna što su uzvišeni interesi države i njih samih.

Drugi gospodin savjetnik je u posljednjih petnaestak godina postao bogatiji za, između ostalog, petnaestak stanova! I sada njemu netko priča da se teško živi! ***em ti takav narod!

Svi su složni u takvoj ocjeni, zahvaljujući gospođi Predsjednici Vlade!!! Ako netko ne misli baš tako, najjednostavnije je prozvati ga za korupciju. Kod njih je ima na svakom mjestu! Kukulele…

2. Kukuriku koalicija nudi nešto što smo već prožvakali! Ništa novo, samo su malo drugačije aranžirali stol… Bahati Čačić, direktor Kukuriku d.o.o., koji se prije četiri godine predstavljao kao novi premijer, već je podijelio ministarske fotelje, odlučio koje će dionice auto-ceste dati u koncesiju… Oprostite, sve sam to već gore napisao, nema potrebe da oduzimam prostor ponavljanjem istih stvari….

3. Na jelovniku se nude još i Stranke koje su proteklo razdoblje djelovale kao trgovačka društva. Borili su se za opstojnost vlastitih interesa i testirali savitljivost kičme. Važne su im bile mrvice sa stola HDZ-a, hebo ZERP, seljake i sva data im obećanja. Nagovorili siromahe da dignu kredite kod „naših“ banaka, obećali pomoć u otkupu i plasmanu njihovih proizvoda (dobili su i ministarstvo turizma da lakše ugovore plasman poljoprivrednih proizvoda), a onda u Vladi glasali za uvoz „bofl“ robe koju je škartirala EU. Zasigurno, nisu seljaci ti koji će govoriti njima kako se vodi država! A oni su problematiku seljaka rješavali na nivou prekupca konja… Kada smo kod konja, jedan od njih, mislim na tada novoustoličenog ministra, da ne bude zabune, odmah je sjeo u novi „Mercedes“. Neuki ljudi su mu to zamjerili, dok ih dotični nije „prosvjetio“ da novi auto manje troši goriva i u biti kupovanjem novog automobila od sto i kusur tisuća ojra, on se racionalno ponaša.

4. Ima još delicija na izbornom stolu… Jedan doktor znanosti nije iskoristio priliku kad je bio ministar gospodarstva i uvjeren je da je zaslužio još jednu šansu. Nitko od političara ga nije ozbiljno shvatio pa je svoje biračko tijelo našao kad umirovljenika. Računao je na podršku, i dobio je, zahvaljujući jednom Germanu prezimena Ahlzheimer, koji je puno učinio da jadni umirovljenici zaborave da je taj isti gospodin bio član Vlade kada je izglasan Zakon kojim su umanjivanja prava umirovljenicima…

5. Ima još… Jedan je gospodin u velikoj borbi za zaštitu građana Zagreba izašao iz SDP-a i postao nezavistan gradonačelnik. Kolika žrtva! Želi zagrepčancima bolje, da ih SDP ne tlači svojom sramnom gospodarskom i socijalnom politikom… U toj borbi je krenuo na osvajanje saborske fotelje… No, malo ga je prevarila matematika, daleko je od izbornog praga… I gle čuda! Sada izjavljuje da bi bilo najbolje da koalira sa Kukuriku koalicijom! Razlog znate: sve to radi iz interesa građana Zagreba! To se zove žrtva!

Došli smo do deserta.

Ono što radi HTV sa predstavljanjem i sučeljavanjem stranaka zaista nije probavljivo! Toliko šlamperaja u ideji, organizaciji, postavljanju emisije, vođenju… može se proizvesti samo na HTV-u!

I šećer na kraju.

Predsjednik države treba biti moralni stup društva, čuvar demokracije i korektor devijantnih događanja u državi. Trebao bi biti! A nama bivši Predsjednik govori da su njegovi milijuni njegova osobna stvar! Neće time zamarati građane koji ga još uvijek debelo plaćaju, iako je bivši! Strašno!

Koliko posla će imati financijska policija i Porezna uprava…

Zato, i ne samo zato, pozivam SVE građane da izađu na izbore i neka svojim glasovima pometu sve ovo smeće od „jelovnika“ sa Hrvatskog stola, neka svoj glas daju novim ljudima koji će im pripremati svježu, zdravu i domaću hranu! I ne zaboravite: GLAS ZA LABURISTE JE SPAŠEN GLAS!

| Broj posjeta: 986 |

1 komentar u "Hrvatski menu 2011"

  1. Nema nam nigdje ovog kretenastog šovinističkog potpredsjednika na listama? Nisam zloban, ali… :)))))))))

Imate li komentar?