Dvoglavost kod političara

Kolumna Stanislav NusbaumPrimjetili ste da vam nedjeljom donosimo malo opuštenije i razigranije kolumne. Naš “nedjeljni laburist” ima nešto novo za vas

Istraživanja Instituta “Pepper&Limp” iz Rotterdama pokazala su nevjerojatne zaključke o razlikama između muških i ženskih političara. Dokazano je da za razliku od većine žena političara, muški političari kradu za sebe, druge, stranku, lažu i prije nego što otvore usta, vrijeđaju i omalovažavaju kolege i kolegice iz opozicije i obrnuto, posreduju i zastupaju kriminalni milje i obrnuto i tome slično.

Normalno, ovi zaključci su proizašli iz istraživanja reprezentativne skupine na razini EU (zemlje članice i kandidati za ulazak u EU), što će reći da se ne odnosi na sve registrirane i neregistrirane političare.

I u ovom istraživanju imamo posebnu napomenu u fus noti: Čast izuzecima.

No, da nastavimo. U istraživanju je postavljena polazna hipoteza da bi se srž problema navedenih ponašanja muškaraca političara mogao tražiti i u činjenici da su to dvoglava stvorenja u smislu da im jedna glava stoji uspravno a druga visi i da je baš to korijen problema: Jedno misliti, drugo govoriti a treće raditi.

U eksperimentalnim istraživanjima je dokazano da kada muškim političarima obje glave stoje uspravno, da se više se ne može utvrditi koja glava funkcionira i tada se gubi veza sa politikom i u pravilu “glavonja” preuzima ulogu političara, što razumije se, nema veze sa zdravorazumskom politikom. O ovome možete biti informirani besplatno, na osobnu E-mail adresu, čak i ako niste pretplaćeni na bilten Instituta, pod uvjetom da je Institutu dostupna vaša adresa.

Isto tako, u ovom istraživanju je potvrđeno da je s punim pravom, počev od judaizma pa do kršćanstva, političarima religija stavila set pravila u gaće i odredila ponašanje za “glavonju” po načelu: “Da bi ostao političar, jedna glava mora stajati uspravno a druga visiti.” Dokazano je i da je to dobro a i radi horizontalne ravnoteže.

U suprotnome, ako ne poštujemo ovo pravilo, može se izgubiti ravnoteža, obuzeti će vas sila svemira i može se nenadano “poletjeti”.

No, moj osobni zaključak je da je ovo potonje dobar zakon, prirodni zakon i jako, jako važan zakon. Volim ovaj zakon.

U trećem poglavlju istraživanja, dat je kratak osvrt na žene političarke, te je dokazano da su one sušta suprotnost muškarcima političarima, da one nemaju probleme dvoglavosti, izuzev rijetkih izuzetaka, gdje se majka priroda poigrala u bogatstvu svoje raznolikosti.

Ovi slučajevi, kako se najavljuje, biti će istraženi u posebnoj političkoj studiji.

U ovom istraživanju nisu dati odgovori na pitanje: Kako rješiti problem dvoglavosti kod političara (i političarki kao rijetkih izuzetaka) i u svezi s tim, probleme krađe zajedničke imovine, laganja, ogovaranja, podmetanja, udaraca „nožem u leđa“ i nekih drugih devijantnih ponašanja na političkoj sceni.

Iako je istraživački tim imao namjeru predložiti mjere za suzbijanje ovih pojava, financijer istraživanja, inače korporativni dvoglavac na to nije pristao, tako da su za prihvaćanje njegove sugestije istraživači dobili dodatnu premiju od 30%.

Da zaključim: Konačan epilog istraživanja je da su i političari i istraživači i korporativni vlasnici dvoglava stvorenja, popularno nazvani, kako sugerira istaraživački tim: dvoglavci.

Ponavljam: ČAST IZUZECIMA !!! Neka izuzeci postanu pravilo.

Stanislav Nusbaum

| Broj posjeta: 1.526 |

Želite li komentirati? Objava: "Dvoglavost kod političara"

Imate li komentar?