A gdje je interes građana?

Vladan IvkovićU posljednje vrijeme u Daruvaru se događaju svojevrsna preslagivanja motivirana, dakako, uskim političkim interesima. Smjenjuju se (ili bolje reći zamjenjuju) članovi raznih upravnih vijeća tvrtki u vlasništvu grada i županije, kojekakvih odbora pa i ravnatelji.

Sve bi to možda nekako i bilo razumljivo i podnošljivo da se uz sve te promjene nude i razumna objašnjenja. Da su u pitanju, recimo, loše poslovanje, kriminalne radnje članova upravnih tijela, nestručno i moralno upitno vodstvo ili nešto slično što bi barem zazvučalo ozbiljno.

Međutim, toga u pravilu nema i svakome koji imalo misli svojom glavom, jasno je da se sve to događa isključivo iz interesa lokalnih političkih „moćnika“ odnosno njihovih stranaka. Bliže se izbori i nemoralna preslagivanja, međusobni dogovori, obećanja, čuvanja leđa jednih drugima počinje. Da se razumijemo, ta preslagivanja traju već dvadeset godina jer su akteri političke trgovine jedni te isti i svima dobro poznati. Ali, nekako uvijek pred izbore, trgovina postaje otvorena, ne pazi se više, pa makar iz pristojnosti, što će o tome misliti svijet, nego se u žaru osveta, pod teretom minulih obećanja ili učinjenih usluga, mijenja, smjenjuje i zamjenjuje.

Netko se grubo i podcjenjivački igra sa zdravim umovima građana, a u bezobraznim igrama zaboravlja i ne vodi briga o njihovom, dakle, javnom interesu. Kao građani ovoga grada i kao Hrvatski laburisti razočarani smo ovakvim potezima te ćemo se zalagati da se ovakve pojave svedu na najmanju moguću mjeru. One su štetne jer politika mora biti usmjerena k dobrobiti svih građana. Ona mora biti iznad uskih stranačkih interesa ili interesa pojedinca.

Daruvarski laburisti govorit će o ovim problemima još. I ovim putem, putem javnih medija i putem svoga Biltena daruvarskih laburista pisat ćemo i o ovim i o drugim problemima. Pisat ćemo, govorit ćemo te ćemo pokušati svojim idejama i prijedlozima utjecati na to da se shvaćanje politike kao instrumenta za ostvarivanje osobnih ili samo stranačkih interesa napokon promijeni.

| Broj posjeta: 857 |

Želite li komentirati? Objava: "A gdje je interes građana?"

Imate li komentar?