Referendum o monetizaciji – SDP čini sve da izigra volju naroda (video)

Sabor, 3. prosinca — U saborskoj raspravi na temu Prijedloga zaključka Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav u vezi zahtjeva za raspisivanje Državnog referenduma o uređenju pitanja davanja Hrvatskih autocesta u koncesiju Laburist Mladen Novak upozorio je javnost da vladajuće elite pokušavaju ignorirati volju naroda koji je sve manje zadovoljan načinom na koji ona funkcionira.

“Zbog čega imamo sada svu tu silu referenduma koji bi se trebali održati ili su održani ili se najavljuju ili su u nekoj proceduri? To je iz razloga što narod jednostavno nije zadovoljan i na taj način iskazuje svoje nezadovoljstvo sa načinom na koji funkcionira ova vlast” – zaključuje Novak.

Hoće li biti referenduma o monetizaciji hrvatskih autocesta? Što vladajući čine po tom pitanju ali i po pitanju uređenja referendumskih pravila? Kako smo mi u Laburistima reagirali na pokušaje SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a da izigraju volju naroda, pogledajte u ovom kratkom video prilogu.

Problematikom referenduma i njihovih provedbi te novog zakona o referendumu bavila se i emisija HRT-a “Studio 4” u kojoj je Dragutin Lesar govorio o manipulacijama SDP-a, HNS-a, HSU-a i IDS-a o provedbi referenduma o zakonu protiv outsourcinga, odnosno protiv najavljenog izdvajanja pomoćnih poslova u javnom i državnom sektoru.

U emisiji se Lesar također osvrnuo i na novi zakon o referendumu po kojem će se potpisi za pokretanje referenduma prikupljati samo u Uredima državne uprave. Više u video prilogu.

| Broj posjeta: 400 |

Želite li komentirati? Objava: "Referendum o monetizaciji – SDP čini sve da izigra volju naroda (video)"

Imate li komentar?