Novak: Neke obitelji žive u kućama sa zemljanim podovima (video)

U saborskoj raspravi na temu prijedloga Zakona o područjima posebne državne skrbi Laburist Mladen Novak upozorio je na nelogičnosti koje se u praksi na području Sisačko-moslavačke županije događaju oko smještaja obitelji prognanika.

“Imamo situaciju na tom istom području Sisačko-moslavačke županije, da postoji mnoštvo stambenih jedinica koje su navodno otkupljene od strane države za potrebe obitelji, se jednostavno ne dodjeljuju. Pa tako imamo situaciju da obitelj živi u kući u kojoj je, vjerovali ili ne, još uvijek zemljani pod, a 500 metara dalje od njih je kuća koja je u daleko boljem stanju, normalno, zub vremena je napravio svoje, ali tu kuću ne može dobiti” – upozorava Novak.

Novak je upozorio i na nepravilnosti oko Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama koja nikada nije preuzela poslove koji se odnose na tehničku realizaciju projekta dodjele obiteljskih kuća:

“Vjerujem da ni za to isto nikad nije podnio nitko nikakvu odgovornost, a sada s obzirom da je riječ o preuzimanju poslova sada je više i bespredmetno pričati da li će netko odgovarati za nešto što više i ne postoji” – zaključuje Novak.

Više u video prilogu.

| Broj posjeta: 431 |

Želite li komentirati? Objava: "Novak: Neke obitelji žive u kućama sa zemljanim podovima (video)"

Imate li komentar?