Lesar – Zašto Vlada zaustavlja RIZ-Odašiljače? (video)

U utorak u jutro u Saboru je zatražena stanka kako bi se govorilo o problemu radnika RIZ-a

Do kada će radnici RIZ-Odašiljača čekati na Vladinu odluku i kada Vlada RH ima u planu odlučivati o uvođenju radničkog dioničarstva u RIZ-Odašiljače d.d. i koji je stav Vlade o ovome pitanju?

Laburist Dragutin Lesar naglasio je da su se radnici RIZ-a obratili svim klubovima zastupnika u Hrvatskom saboru s jednom jedinom molbom – da Sabor svojim Zaključkom obveže Vladu da donese odluku na temelju koje će Agencija CERP dionice RIZ-a ustupiti RIZ-u sukladno prijedlogu Ministarstva gospodarstva i Ministarstva financija.

“Ne traže novac od države, ne traže pogodovanje, ne traže pomoć, pripremili su ESA program s kojim se složilo Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo financija koje je DUUDI trebao proslijediti na Vladu i Vlada donijeti konačnu odluku, samo to.”

Žalostan je, dodaje, što radnicima neće moći pomoći jer od davanja prijedloga u proceduru Sabora do rasprave u prosjeku prolazi od šest mjeseci do četiri godine. Podsjetio je i da je šest godina trebalo da RIZ dobije svoje desetke milijuna dolara koji su bili na računu u Washingtonu. – I onda je njihov novac zarađen izvozom država pretvorila u vlasničke udjele u RIZ-u, prije 6 godina otprilike. Danas oni ne traže novac od države, ne traže pogodovanje, ne traže pomoć, žele samo raditi – kaže Lesar te poziva Vladu da riješi ovaj problem.

Na to mu je predsjednik Sabora Josip Leko odgovorio neka podnese zastupničko pitanje i/ili prijedlog Zaključka, dodavši kako će isto staviti u dnevni red Sabora sukladno proceduri.

Lesar je odmah reagirao i u toku dana podnio i zastupničko pitanje Vladi i prijedlog Zaključka, primoravši SDP-ovca Leku da na dnevni red postavi i problematiku radnika RIZ-a s kojima se već nekoliko godina igraju igrice, vrlo vjerojatno zbog nekretninske mafije.

>> Zastupničko pitanje Vladi Republike Hrvatske

>> Prijedlog Zaključka o radničkom dioničarstvu u trgovačkom društvu RIZ-Odašiljači d.d.

NAJNOVIJE!

Nakon današnjeg traženja Kluba Laburista od Vlade da hitno krene u postupak rješavanja problema radnika RIZ-Odašiljača, pismo radnicima RIZ-a uputio je Laburist Mladen Novak:

Poštovani!

Temeljem Vašeg dopisa “Molba za intervenciju Sabora kod Vlade RH kako bi se riješio problem RIZ-a” Klub Hrvatskih laburista – Stranke rada je zatražio stanku u radu Sabora kako bi se javno, sa govornice u Saboru, progovorilo o problemu na koji ukazujete Vi, kao predstavnici radnika zaposlenih u RIZ Odašiljačima d.o.o..

Istovremeno smo u saborsku proceduru uputili Prijedlog Zaključka o radničkom dioničarstvu u trgovačkom društvu RIZ-Odašiljači d.d. kojima bi se Vlada RH obvezala do kraja 2014. godine donijeti odluku o pitanju radničkog dioničarstva u trgovačkom društvu RIZ-Odašiljači d.d., sukladno mišljenju Ministarstva gospodarstva i Ministarstva financija vezano uz ovaj predmet.

Također smo uputili i Zastupničko pitanje kojim od Vlade RH tražimo da se izjasni o zahtjevu radnika o uvođenju radničkog dioničarstva u RIZ – Odašiljačima d.o.o..

Ovime smo za sada iscrpili Poslovničke mogućnosti u Saboru. Ustrajat ćemo u zahtjevu za očitovanjem Vlade RH po pitanju Vaših opravdanih zahtjeva, te ćemo Vam i dalje biti na raspolaganju. Podržat ćemo Vas i u najavljenom prosvjedu na Markovom trgu u četvrtak u 12,00 sati. Ukoliko smatrate da Vam još u nećem možemo pomoći, rado ćemo se odazvati.

Srdačan pozdrav,

Mladen Novak
saborski zastupnik

Nakon toga u naš su Klub stigle fotografije radnika RIZ-a u Južnoj Koreji, uz poruku:

“Šaljemo vam fotografije s posla kojeg trenutno obavljamo u Južnoj Koreji, a one govore tisuću riječi. Na svakoj je fotografiji rezultat posla izvedenog unutar radnog 8-satnog radnog vremena, bez gableca, prijevoza, neovisno o temperaturama ili podmirenim režijama!”

| Broj posjeta: 847 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar – Zašto Vlada zaustavlja RIZ-Odašiljače? (video)"

Imate li komentar?