Laburisti: Davanje autocesta u koncesije je kukavičluk vlasti

– Novi zakon o koncesijama omogućit će učinkovitiji i transparentniji sustav koncesija te intenzivirati ulazak privatnog kapitala i jačanje gospodarskih aktivnosti – rekao je zamjenik ministra financija Boris Lalovac predstavljajući u Hrvatskom saboru prijedlog tog zakona.

Hrvatski laburisti pak vjeruju da ne bi trebalo davati u koncesiju ono što država može obaviti sama te primjećuju da su dosad uz davanje koncesija bili vezani “ekscesi i skandali” jer koncesionari ili nisu plaćali koncesiju ili su iskorištavali i više nego što su dobili.

– Država nije i ne može biti loš gospodar. Lopovska država je loš gospodar. Nesposobna država je loš gospodar. Ali država koja zna što hoće i zna što radi nije loš gospodar. Ako neki ministar misli da je privatnik tri puta sposobniji od države u upravljanju, to samo znači da misli da je njegov susjed tri puta pametniji i sposobniji od njega. Onda to nije loša država, to je loš ministar koji tako misli – rekao je laburist Nikola Vuljanić koji se također osvrnuo na autoceste, iako ih predlagatelj zakona Lalovac ni riječju nije spomenuo, te zaključio da se u koncesiju mogu dati ceste koje je koncesionar sam sagradio, a ne koje su već sagrađene.

– Davanje autocesta u koncesije zapravo je kukavičluk vlasti. Vlast nije u stanju povući rezove tamo gdje ih treba povući jer to je specifično, posebno i tiče se imena i prezimena, pa se umjesto toga odriče cijele stvari i kaže: “Ajde, netko drugi će to srediti.” U Hrvatskim autocestama i Hrvatskim cestama netko će drugi odlučiti tko će tu raditi, tko neće raditi. Onaj tko uzme koncesiju, ja se neću tu petljati. Što je lijepo ali kukavički – vjeruje Vuljanić.

Izvor: http://www.vecernji.hr/vijesti/laburisti-davanje-autocesta-koncesije-je-kukavicluk-vlasti-clanak-456888

| Broj posjeta: 798 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti: Davanje autocesta u koncesije je kukavičluk vlasti"

Imate li komentar?