Daj što daš, i to još na rate! (video)

Zagreb, 22. veljače — U tijeku je rasprava o prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o posebnoj mjeri naplate poreznog duga uzrokovanog gospodarskom krizom. Ministar financija Slavko Linić najavio je da će zastupnicima objaviti porezne dužnike kojih ukupno ima 1,7 milijuna. Istaknuo je da mnogi investitori imaju problem da se okrenu ulaganjima u Hrvatskoj i da je jedan od naših problema kad se govori o ulasku u EU i efikasnost pravosuđa. U ime kluba Hrvatskih laburista raspravu je održao Branko Vukšić.

– Moglo bi se to nazvati ‘daj što daš na rate’. Nagrađuje ih se bez obzira jesu li ili nisu platili porez. Kako se osjećaju oni koji su redovito plaćali poreze zakidajući sebe i radnike na plaćama, jer je njima bilo prvo na pameti platit porez, a onda tek dati sebi – ustvrdio je Vukšić te dodao da je dug od 42 milijarde kuna nastao zbog premalo mrkve, a previše batine. Traži da se objavi registar dužnika da se može saznati tko je dužan i kako su se i kada stvarali dugovi prema državi.

– Njegovom objavom saznat ćemo da li je učinjen kriminal ili nije. On je puno značajniji od registra branitelja, jer branitelji imaju pravo znati tko im to krade novac – rekao je Vukšić. Ustvrdio je i da su u tom 42 milijardi kuna teškom kriminalu svojim nečinjenjem sudjelovale i Porezne uprave. Uime laburista zatražio je da se istraže svi oni koji su u Poreznoj žmirili na dva oka.

Tekt: 24sata.hr & uredništvo

| Broj posjeta: 1.377 |

4 komentara u "Daj što daš, i to još na rate! (video)"

 1. Od uvođenja Zakona o porezu na dodanu vrijednos država i tajkuni plaćaju nam račune po principu “daj što daš”.
  Zbog neplaćanja računa obrtnici i mali privrednici propadaju a krupne ribetine razmnožavaju punoglavce u poreznoj upravi i Hrvatskom saboru.
  Zahvaljujuću kriminalnom provođenj poreza po principu „daj sve kaj imaš“, Hrvarska je ostala bez obrtnika i malih privrednika.
  I.M.

 2. Stranka treba inzistirati da svi oni koji nisu platili porez odmah idu u stečaj, a privatne osobe zapljena imovine.Neplaćane poreza najveći je kriminal.

 3. Na listi srama će se naći ta korumpirana, pohlepna privatna Hrvatska od koje ta poštena i radišna javna Hrvatska živi. Na listi srama će se naći privatna Hrvatska kojoj su se od početka krize plaće i radna prava srezale na pola samo zato da bi javna Hrvatska i dalje mogla uživati u luksuzu da nikome nije dužna. Na listi srama će se naći oni ljudi koji ni uz najbolju volju, ni uz najčasnije namjere ne mogu od svoje plaće uštedjeti 100 tisuća eura u četiri godine kao što to uspijevaju SDP-ovi ministri. Na listi srama će se naći ona Hrvatska koja nije upala u taj famozni Plan 21 koji obećava život bez duga.
  dalje.com

 4. Neprijavljivanje prihoda i muljanje s poreznim prijavama je kriminal i kazneno dijelo. Uredno prijavljen i točno razrezan porez je dug kao i svaki drugi dug. Zašto se taj dug nekim krupnim ribama oprašta ili prebija raznoraznim financijskim piruetama, dok se malim tvrtkama i obrtnicima kad tad naplati milom ili silom, trebalo bi zapitati odgovorne u Ministarstvu financija, DORH-u i Ministarstvu pravosuđa. Propusti službenih osoba koje su dozvolile protuzakonito provođenje poreznih zakona podliježu kaznenoj odgovornosti od uvođenja Zakona o porezu na dodanu vrijednost 1995. godine.
  I.M.

Imate li komentar?