Znaju se krivci i za Kamensko d.d. i za Željezaru Split d.d.

Dragutin Lesar u gostovanju u današnjoj emisiji Hrvatska uživo vrlo jasno, nedvojbeno i konkretno ukazuje tko je, zašto i na koji način stvorio probleme u tvornicama Kamensko d.d. i Željezara Split d.d. U nastavku donosimo djelove emisije koji bi mogli poslužiti kao radnja za dobar filmski triler ili krimić, ali i kopiju cjele emisije koja se bavi aktualnim problemom hrvatskih radnika i radnica. Molimo vas da nikako ne propustite dio u kojem ima i elemenata akcije, tj. preseljavanja tvorničkog pogona (proizvodnje) na druge lokacije!

Vjerujemo kako ni jednoj radnici kao ni jednom radniku nisu promakli događaji oko prava i borbe za prava radnika posljednjih dana. Slučaj tvornice Kamensko d.d. pokazao je svu bijedu hrvatskih institucija i najgoru od svih slika, robovlasnički odnos neoliberalnih kapitalista prema radniku, dok je slučaj Željezare Split d.d. dokazao kako za postizanje svojih prava u Hrvatskoj radnici, osim štrajka glađu (da, i radnici splitske željezare štrajkali su u ožujku glađu) trebaju izvoditi i akrobacije po dimnjacima (!?).

Nakon osam dana štrajka glađu manjeg broja radnica Kamenskog d.d. najavljen je generalni štrajk svih radnika te tvornice, a aktualnim se događajima pozabavila današnja emisija Hrvatska uživo. U pismu kojeg su radnice Kamenskog napisale stoji jedna rečenica na koju nitko ne bi smio ostati imun: “Zar nitko ništa ne vidi ili stvarno ne želi vidjeti? Zar naši građani stvarno smatraju da je ovo normalno u 21. stoljeću?

Predlažemo da umjesto osrednjeg trilera ili drame na nekoj televiziji (ukoliko se u moru reklama i emisija peračica mozgova uopće još i prikazuju takvi filmovi) pogledate ovu punokrvnu hrvatsku „reality“ dramu s elementima trilera.

DRAGUTIN LESAR O SLUČAJU KAMENSKO (obratite pažnju na kompletan sadržaj, a posebice na završno izlaganje):

DRAGUTIN LESAR O SLUČAJU SPLITSKE ŽELJEZARE:

KOMPLETNA EMISIJA:

MASPOK

| Broj posjeta: 2.430 |

Želite li komentirati? Objava: "Znaju se krivci i za Kamensko d.d. i za Željezaru Split d.d."

Imate li komentar?