Započela dosad najveća nacionalna akcija Hrvatskih laburista – "Pitajte Vladu" (foto, video) – osvježeno

Diljem Hrvatske, u stotinu i četiri ogranka naše stranke na današnji je dan započela dosad najveća i najkoordiniranija akcija pod nazivom “Pitajte Vladu“. Akcija koja će se provoditi do 12. svibnja ima dvojaki cilj – ponuditi građanima mogućnost postavljanja pitanja članovima Vlade, kao i dati odgovore na teme lokalnog karaktera. Na taj način, mi Hrvatski laburisti, služimo kao servis građanima, kako bi imali mogućnost izraziti svoje stavove, mišljenja i postaviti pitanja na koja će dobivati pisani odgovor.

U nastavku donosimo samo neke od mnogih izvještaja s terena koje smo zaprimili, a kroz naredne ćemo dane preko ovih stranica donositi još informacija o akciji.

Početak akcije popratili su brojni nacionalni ali i lokalni mediji. Tako HRT, Index.hr, Nacional, T-portal, Glas Istre, Dalje.com, Monitor, Politika plus, Dnevnik.hr, Karlovački tjednik, Radio Mrežnica, Ogulin info, Portal 53, E-Zadar, Moj Sisak, ŠibenikIn, Radio Sljeme, Radio 101 i mnogi drugi donose vijest o akciji koja je veliki test demokracije i čiji je smisao da se građani uključe u neposrednu demokraciju te da mogu putem saborskih zastupnika Hrvatskih laburista postaviti pitanja ministrima koji su dužni u roku od 30 dana odgovoriti.

Motive akcije možda je najzornije opisala jedna članica laburista: “Obzirom da se ova Vlada ponaša kao „Superhik Vlada“, tj. daje bogatima, a guli kožu siromašnima, i svoje građane kao i uvijek do sada apsolutno ništa ne pita, mi Laburisti smo odlučni u namjeri da takav bezobziran i arogantan način odnosa prema vlastitim građanima promijenimo na način da se građane ipak nešto u ovoj zemlji pita, jer ovih dana nam je svima postalo očito da je plan 21 – plan za njihov klan! Niti jedno društvo na zemlji ne može tako funkcionirati da se građane sustavno tjera u ropstvo i siromaštvo, jer to nije život dostojan čovjeka.”

>> Popis ogranaka gdje možete pronaći laburističke štandove

U nastavku donosimo nekoliko fotografija i dojmova prvog dana akcije…


Varaždin – Akcija se provodila na Banfici takozvanom “starom sajmištu” uz sudjelovanje svih članova Izvršnog odbora kao i ostalih članova Ogranka koji su bili u mogučnosti doći. Obzirom da je bio lijep i sunčan dan atmosfera je bila odlična, odaziv i reakcija građana također. Ogranak Varaždin nastaviti će i nadalje sa akcijom “pitajte vladu”, a slijedeća će se održati već u ponedjeljak na parkiralištu trgovačkog centra “Kaufland”.


Sisak – Sisački ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada danas je na tržnici „Kontroba“ otpočeo akciju „Pitajte Vladu“. Tijekom akcije, koju na nacionalnoj razini provodi stotinjak ogranaka Laburista, građani imaju mogućnost postavljanja pitanja Vladi Republike Hrvatske, a ujedno i ispuniti anketni listić s pitanjima o lokalnim Laburistima i ostalim političarima. Sisački Laburisti će se kroz ovu akciju družiti sa Siščanima do 12. svibnja, u Ulici S. i A. Radića (ispred „Borova“) svakog popodneva tijekom radnog tjedna, četvrtkom i subotom na tržnici „Kontroba“ te utorkom u prijepodnevnim satima na Trgu Ljudevita Posavskog.

Sudeći već po prvom danu i dobrom odazivu, građani prepoznaju rad Laburista, prihvativši ovakav način komunikacije i poziv na ispunjavanje kako pisma, tako i ankete. Mnogi od njih iznosili su svoje probleme sisačkim Laburistima, komentirajući trenutačnu sliku grada i stanje u državi. Lajt motiv razgovora ovog sunčanog subotnjeg jutra na „Kontrobi“ bila su najavljena poskupljenja struje i plina, koja će dodatno otežati život građanima, pogotovo u sredinama poput Siska
.


Solin – Solinski laburisti započeli su 28. travnja sa provedom akcije “Pitajte Vladu RH” koju će provoditi svaki dan do 12. svibnja. Pozivamo sve građane naše Solinske općine da se odazovu akciji Solinskih laburista pod imenom „Pitajte Vladu“. Cilj akcije je omogućiti svakom našem Solinskom „malom čoviku“ postavljanje pitanja hrvatskoj Vladi kroz javno i osobno anketiranje. Svaki građanin ima pravo u zakonski predviđenom roku dobiti pisani odgovor od Vlade na svako svoje pitanje, a upravo to garantiraju saborski zastupnici Hrvatskih laburista. Ovom akcijom Solinski laburisti potiču više neposredne demokracije u lokalnoj zajednici uvažavajući stvarne društvene probleme i brige „običnih, malih ljudi“, koje „velike politike“ drže na margini društva i željenih društvenih promjena.


Karlovac – I karlovački Hrvatski laburisti- Stranka rada, današnjim danom počeli su s akcijom „Pitajte Vladu“ koju ova stranka provodi na nacionalnoj razini.


Šibenik – Na šibenskim ulicama u tijeku je akcija Hrvatskih laburista – stranke rada pod nazivom Pitajte vladu, a građani na njihovim štandovima mogu dobiti formulare u kojima će postaviti pitanja predsjedniku hrvatske vlade Zoranu Milanoviću ili bilo kojemu od njegovih ministara i ministrica. Kako nam je objasnila predsjednica te stranke za grad Šibenik Ljiljana Gospodnetić, Šibenčani dobiju dva anketna listić na kojima ispišu svoja pitanja, a laburisti će se pobrinuti da pitanja završe na pravoj adresi, ali i da se odgovori vrate onima koji su postavili pitanja, i to poštom na kućnu adresu.


Crikvenica – Crikvenički su laburisti akciju „Pitajte Vladu“ započeli u subotu, 28. travnja na najfrekventnijoj lokaciji u Gradu, ispred robne kuće. Malo tko se nije zaustavio i prokomentirao rad laburista koji su ponovno stajali na usluzi građanima. Ovoga su puta građani pitanja koja ih najviše muče postavljali Vladi, a najčešće su komentirali problematiku crikveničkog hotelskog poduzeća čija agonija traje već dva desetljeća. Osim što su pitali Vladu, brojni Crikveničani, ali i gosti iz svih dijelova Hrvatske, pitali su i saborsku zastupnicu Nansi Tireli, koja je kao koordinatorica akcije za Primorsko-goransku županiju, osobno nazočila akciji.

U nedjelju su crikvenički laburisti krenuli put Baške u pomoć kolegama. Iako je ogranak u Baškoj u osnivanju, tamošnji su laburisti odlučili po prvi puta odraditi akciju na terenu te se Baška može upisati kao 105. grad/općina u kojoj je provedena ova akcija.


Daruvar – Daruvarski laburisti akciju provode još 30. travnja te 5. 9. i 12. svibnja. Građani mogu na posebnom obrascu postaviti pitanje bilo kojem članu Vlade. Labursiti će pitanje proslijediti zastupnicima Hrvatskih laburista u Saboru koji će ih sistematizirati i u pisanom obliku postaviti članovima Vlade kojima su pitanja namijenjena. „Kako su tada članovi Vlade dužni odgovoriti našim zastupnicima, po primitku odgovora naši zastupnici odgovore će dostaviti svakom građaninu koji je na obrascu napisao svoju adresu“, izjavio nam je predsjednik daruvarskog Ogranka Hrvatskih laburista Vladan Ivković i objasnio kako je cilj akcije izravna primjena demokracije.


Velika Gorica


Osijek


Koprivnica


Đakovo


Satnica Đakovačka


Donja Dubrava (Zg)

Pratite naše stranice, u narednim danima donosimo još fotografija i dojmova.

— Uredništvo

| Broj posjeta: 2.298 |

Želite li komentirati? Objava: "Započela dosad najveća nacionalna akcija Hrvatskih laburista – "Pitajte Vladu" (foto, video) – osvježeno"

Imate li komentar?