Zapalimo svijeću za Hrvatsku

 Je  li Dušni dan dan kada bismo trebali zapaliti svijeću za sve što je bilo dobro, a umoreno je politikom HDZ-a i njegovih poltrona, prebjezima bez trunke srama koji ga i danas drže na vlasti, pitaju se Hrvatski laburisti-Stranka rada?

Sa tugom se prisjećamo dana kada su ljudi svakodnevno odlazili na posao u mnogobrojne tvornice, tvrtke, sigurni da sutra neće ostati bez posla, da im nitko nije prodao tvornicu preko noći, otuđio strojeve, opljačkao tvrtku. Odlazili su na posao bez straha hoće li poslodavac sutra imati novac za plaće. Prisjećamo se vremena kad smo djecu slali u školu bez straha da netko ne otkrije da mi kod kuće kitimo bor samo radi običaja. Jednako tako se sjećamo djece koja su odlazila u crkvu na vjeronauk jer su odgajani u vjerskom duhu, duhu koji je propovijedao ljubav prema drugome a ne mržnju prema drugačijem, duhu koji nije odgajao mlade da sa podozrenjem gledaju vršnjake koji ne žele klečati na školskim hodnicima. I jedna i druga skupina djece zajedno su se igrala bez podjele – danas, nakon tri desetljeća HDZ-ove „vjerodostojne domoljubnosti“ djeca jedna druge gledaju kao „nevjernike“ ili „bogoljupce“. Sa žalošću se sjećamo umirovljenika koji su svakodnevno jeli, nisu prodavali plastične boce kako bi preživjeli, a kad su bili bolesni, jednostavno su odlazili na preglede i na njih nisu čekali dvije godine.

Ako mislite da nije sve baš tako crno i ne vjerujete zdravom razumu, možda statistika pomogne. Prema netom objavljenim podacima Porezne uprave Hrvatska ima oko 1 592 215 zaposlenih a prosječna plaća iznosi 6.264 kn. Zvuči dobro, no tu prosječnu plaću dobiva samo 86 985 zaposlenih ili nešto više od 5,5%. No većina od 73,35% Hrvata (1 166 731 zaposlenih), zahvaljujući katastrofalnoj politici u stilu „zgrabi gdje, kada i kako možeš“ ima plaću ispod tog prosjeka, od čega velika većina daleko ispod. Da ne bi sve bilo loše, zahvaljujući HDZ-ovoj (Superhik) politici te novim poreznim i drugim mjerama „uzmi siromašnima da bi dao bogatima“ (jer HDZ brine o svojim donatorima, glasačima i onima koji glasače dovode), plaću od na primjer 40.000 kn pa do više od 100.000 kn dobiva 1 979 zaposlenih, zbog čega je samo 0,012% zaposlenih ostvarilo san o hrvatskom Eldoradu!

Statistika je neumoljiva, pa tako osim o plaćama, iznosi i druge zanimljive podatke iz državnog proračuna. Našoj „sekularnoj“ (čitaj HDZ klerikalnoj) Hrvatskoj su, na primjer, udruge koje se bave razvojem sekularne svijesti „toliko važne“ da im iz daju dvanaesti dio iznosa kojeg dobiva katolička crkva, koja umjesto ljubavi prema svom bližnjem širi mržnju, netrpeljivost, nerazumijevanje, isticanje razlika, netolerancije…

Ukratko, sve što je ostalo od sna o pravednijoj, otvorenijoj, istinski građanskoj, obrazovanoj i naprednoj Hrvatskoj jest stratište iživljavanja HDZ-a i njegovih partnera nad građanima koji samo žele pošteno živjeti, pošteno zarađivati i pošteno se odnositi prema ljudima koji ih okružuju.

Stoga vam Laburisti poručuju da na Dušni dan uz svijeću svojim najmilijima zapalite i svijeću svim sjećanjima koja nisu prožeta neimaštinom i mržnjom, a koja su ne samo blijeda slika, već i daleka želja većine građana ove zemlje iscrpljene političkom prostitucijom i bezobzirnošću starih, novih i budućih ortačkih poduhvata.

| Broj posjeta: 47 |

Želite li komentirati? Objava: "Zapalimo svijeću za Hrvatsku"

Imate li komentar?