Zakonom o osobnom bankrotu Vlada ide na štetu dužnika (video)

Prijedlogom novog Zakona o stečaju potrošača, popularno nazvanom Zakonu o osobnom bankrotu Vlada ide na štetu dužnika, a u korist vjerovnika, na štetu građana da bi se pogodovalo bankama, kazala je u Rijeci Nansi Tireli, v.d. predsjednica Hrvatskih laburista. Tvrdi da postoji velika razlika između Zakona o osobnom bankrotu i Zakona o predstečajnim nagodbama, jedino što je u jednome i drugome zakonu isto su predstečanji upravitelji koji imaju izuzetno velike ovlasti.

– Donosimo još jedan zakon da bi zavarali javnost i rekli da smo socijalno osjetljivi prema 317 tisuća građana koji se u ovom trenutku nalaze u dužničkom ropstvu. Ovaj nam zakon pokazuje da Vlada ne brine o građanima, već da joj je jedini cilj spašavati banke – kazala je Tireli ističući da će, kada se o zakonu bude raspravljalo u Hrvatskom saboru, tražiti da Vlada bude ta koja će bankama narediti da moraju prihvatiti osobni bankrot građana.

Naime, kako je upozorio i Vedran Sabljak, vijećnik Hrvatskih laburista u riječkom Gradskom vijeću. stečaj potrošača kao pravo građani neće moći koristiti ako im to banke ne dopuste. Laburisti pitaju je li predlagatelj zakona predvidio mehanizme kojima će država prisiliti banke da građane oslobode dužničkog ropstva kroz otvaranje osobnog bankrota.

Izvor: http://pgz.laburisti.com/tireli-u-rijeci-zakonom-o-osobnom-bankrotu-vlada-ide-na-stetu-duznika/

| Broj posjeta: 774 |

Želite li komentirati? Objava: "Zakonom o osobnom bankrotu Vlada ide na štetu dužnika (video)"

Imate li komentar?