Rezultati anketa koje niste mogli pročitati u medijima

U gotovo svim medijima mjesečno se objavljuju rezultati istraživanja preferencije političkih stranaka, političara i političkih tema. No ono što se objavi u medijima tek je skraćeni prikaz rezultata koje agencije koje vrše istraživanja dostavljaju medijima. Poneki mediji takav skraćeni prikaz objave u cjelosti, a većina ga još dodatno krati, svaki iz svojih razloga, simpatija ili antipatija. To je razlog što u javno prezentiranim rezultatima anketa do sada niste mogli naći podatke o rejtingu naše stranke. Potrudili smo se i uspjeli doći do cjelovitih podataka.

Temu prate:

>> http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatski-laburisti-jedina-su-stranka-kojoj-raste-rejting-clanak-223503
>> http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/99328/Samo-pet-posto-gradana-podrzava-Kosor-i-Milanovica.html
>> http://www.nacional.hr/clanak/96800/kosor-sve-nepopularnija-gradani-nagradili-vladu-s-dvojkom-sdp-deset-posto-ispred-hdz-a

Hrvatski laburisti – Stranka rada u posljednjem istraživanju agencija Promocija Plus, odnosno Ipsos Plus, bilježe najveći izbor od osnivanja stranke, čak 2.2 odnosno 3 posto. Bilježimo najveći porast popularnosti u odnosu na sve ostale političke stranke tijekom prethodnih dvanaest mjeseci.

Dvije vodeće stranke, HDZ i SDP ili stagniraju ili padaju, dok se Hrvatski laburisti uspinju na ljestvici popularnosti!

Prema Crobarometru – redovitom mjesečnom istraživanju agencije Ipsos Plus sa svrhom praćenja političkih trendova u Hrvatskoj, 3 posto birača na slijedećim parlamentarnim izborima glasalo bi za Hrvatske laburiste, dok bi, primjerice za IDS glasalo njih 2.1 posto, ili za HDSSB 1.4 posto.

Prema istom istraživanju, Hrvatski laburisti – Stranka rada pojedinačno je stranka s najvećim postotkom glasova na slijedećim parlamentarnim izborima, kada se mjere rejtinzi potencijalnih koalicija i neparlamentarnih stranaka. Tako bi, prema istraživanju, koalicija SDP-HNS-IDS-HSU dobila 42.1 posto glasova birača, koalicija HDZ-HSS-DC 25.5 posto glasova, Hrvatski laburisti 4.2 posto, zatim slijede HSLS i HSP s 4.1 posto.

Dragutin Lesar na 4. je mjestu kada se mjeri popularnost političara, iza Ive Josipovića, Zorana Milanovića i Damira Kajina.

Prema istraživanju agencije Promocija plus laburistima je u lipnju, kada smo prvi puta i uvršteni u anketu, a nakon samo tri mjeseca od osnutka Stranke (ožujak 2010.) popularnost porasla sa 0.2 posto i otada nezaustavljivo raste – u prosincu se bilježi porast od 2.2 posto, što je najveći porast popularnosti u odnosu na sve ostale stranke kroz period od 12 mjeseci.

Samo u odnosu na studeni u mjesecu prosincu potpora laburistima je porasla za 0.8 posto.

Prema ovom istraživanju, glasovi birača za koalicije slični su onima iz istraživanja agencije Ipsos Plus: koalicija SDP-HNS-IDS-HSU dobila bi u ovom trenutku 41.6 posto glasova birača, a koalicija HDZ-HSS-DC 27.5 posto. Prema istom istraživanju, laburisti bi dobili 2.4 posto (ispred nas su HSLS s 4.2 posto i HSP s 3.8 posto), što je razlika u odnosu na istraživanje agencije Ipsos Plus a ona je posljedica različite metodologije iskazivanja rezultata ukupno anketiranih i samo onih koji su u anketi izjavili da sigurno izlaze na izbore.

Kada je riječ o popularnosti političara, Dragutin Lesar je 6. po popularnosti, kada je riječ o istraživanju Promocije Plus. Ipred njega su Ivo Josipović, Željko Rohatinski, Zoran Milanović, Jadranka Kosor i Vesna Pusić.

| Broj posjeta: 2.055 |

Želite li komentirati? Objava: "Rezultati anketa koje niste mogli pročitati u medijima"

Imate li komentar?