Režirani HDZ-ov linč na riječki kafić

 „Na slučaju riječkog kafića HDZ jasno pokazuje manjak razumijevanja za stanje u kojem se danas, zbog korona epidemije, nalaze mali poduzetnici i radnici.“ – upozorio je David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista.

Kazao je kako bi odgovoran lider jedne zemlje imao razumijevanja i smirivao bi strasti u ovakvim situacijama, no to u Hrvatskoj, nažalost, nije slučaj. U trenutku kada HDZ javno brani nacistički pozdrav „Za dom! Spremni.“ njihovo skrivanje iza diskriminacije, nacizma i fašizma je krajnje licemjerno. Posebno kada se legitimna politička kritika uspoređuje sa žutom zvijezdom tijekom Holokausta. Članovi HDZ-a su zaštićena politička elita, sudionici su brojnih koruptivnih afera, a njihov manjak solidarnosti, razumijevanja i pristupa demokratskim načelima više nalikuje na totalitarnu vladavinu u kojoj se političkom čizmom gaze ljudi koji, trenutno, jedva preživljavaju od svoga rada.

Pritom, uključiti pučku pravobraniteljicu u sam proces je režirani linč ugostitelja koji je ogorčen sveopćom situacijom u državi, a posebno teškim stanjem ugostiteljskog sektora tijekom korona epidemije. Slučaj ugostitelja iz Rijeke primjer je naših ugostitelja koji su na rubu egzistencije, kao i sve radnice i radnici koji rade tj. više ne rade u ovom sektoru. Nacionalni krizni stožer s dvostrukim mjerilima i pristupom spram pojedinih industrija ograničio je ugostitelje više od ostalih gospodarskih grana. Slučaj riječkog ugostitelja režirani je HDZ-ov napad koji sujetno brani svoje pozicije, a nije nikako čin diskriminacije revoltiranog ugostitelja na rubu egzistencije.

Zato je bitno iskoristiti najjaču polugu koju kao građani imamo i izaći na izbore. U vrijeme netom prije lokalnih izbora, vodite se odlukom i provjerom što je sve napravljeno tijekom jednog mandata, ne vjerujte bajkama na reklamama političkih elita. „Djela govore puno više od riječi, a u slučaju riječkog ugostitelja, HDZ je pokazao lice apsolutizma kojem nema mjesta u demokratskom, modernom društvu. Izađite na izbore, mijenjajmo društvo u kojem živimo nabolje.“ – zaključio je Bregovac.

| Broj posjeta: 120 |

Želite li komentirati? Objava: "Režirani HDZ-ov linč na riječki kafić"

Imate li komentar?