Predsjednik Brodsko – posavske županije Vlatko Greiner novi savjetnik gradonačelnika Nove Gradiške

NOVA GRADIŠKA – Vlatko Greiner, prijateljima i sugrađanima poznatiji kao Grga novi je savjetnik i koordinator gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića za braniteljsku populaciju, javlja radiong.

Početkom rujna 1991., kao dvadesetjednogodišnjak, prijavio se u Hrvatsku vojsku u samom svitanju borbe za samostalnost i neovisnost Hrvatske. U trapericama i maskirnom prsluku brzo je odrastao. Za ratne dane ga vežu sjetne, ali prije svega ponosne uspomene na sve suborce, kao i one ljude koji su ostali u gradu, inateći se ratnim prijetnjama.

“Tko god je ostao u Novoj Gradiški u to vrijeme, bio je heroj od branitelja na prvim linijama obrane, pa do ljudi koji su omogućavali koliko je bilo moguće normalan život u gradu.”, kaže.

Nakon šesnaestogodišnje službe u Hrvatskoj vojsci, umirovljen je te kreće s političkim životom. Glavna motivacija je bila prava radnika i obespravljenih te postaje predsjednikom Županijskog odbora stranke “Hrvatski laburisti”. Nakon toga se priključuje timu Vinka Grgića, s kojim osvajaju izvanredne izbore, a nakon toga i ovogodišnje. Postaje gradskim vijećnikom u Gradskom vijeću grada Nova Gradiška te se senzibilizira i aktivira oko pitanja braniteljske populacije.

Uslijedili su mnogi programi koji su bili namijenjeni braniteljima: od obilježavanja Dana priznanja Republike Hrvatske uz “Grahijadu”, koncert Miroslava Škore, obilježavanje vojno-redarstvene akcije “Bljesak” uz Festival domoljubnih pjesama koji će postati tradicija, obilježavanje dvadeset i pete obljetnice 3. satnije 3. bojne 3. gardijske brigade “Kune”…

“Grad mora definitivno biti uz branitelje iz zahvalnosti što sve učinili za nas i našu Domovinu.” – ističe Greiner. Za vrijeme održavanja Novogradiškog glazbenog ljeta u posjeti je bio i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, koji je pohvalio novogradiški primjer, jer je tek u izradi plan nacrta Zakona o koordinatorima za hrvatske branitelje, a grad Nova Gradiška već ima čovjeka zadužena za ta pitanja. Za sve informacije, poteškoće i pitanja braniteljska populacija u Novoj Gradiški ima svog čovjeka, koji im, kaže, bezuvjetno stoji na raspolaganju.

http://www.sbplus.hr/nova_gradiska/politika/domovinski_rat/grad_dobio_novog_savjetnika_za_braniteljsku_populaciju.aspx#.WamRPMgjGM8

| Broj posjeta: 398 |

Želite li komentirati? Objava: "Predsjednik Brodsko – posavske županije Vlatko Greiner novi savjetnik gradonačelnika Nove Gradiške"

Imate li komentar?