Ponovna ili posljednja prilika za Brodogradilište 3. maj?!

Kao jedina stranka koja je od početka zastupala interese radnika Brodogradilišta 3. maj te ukazivala na probleme, kako kroz rad u Skupštini PGŽ, tako i na terenu, u kontaktu s radnicima, kroz medije i dr., Hrvatski laburisti-Stranka rada su izuzetno zadovoljni s odlukom stečajne sutkinje Ljiljane Ugrin, koja je trećemajcima dala novu odgodu do 4. srpnja. Tako je pružila šansu jednom od naših brodogradilišta da nastavi s radom ali i da se potvrdi da brodogradnja u Hrvatskoj ima budućnost. Imamo priliku dokazati, kroz odgovorne procese, kako financiranja, tako i praćenja trošenja novca, da hrvatska brodogradnja nije rupa bez dna, već suprotno, generator dodane vrijednosti. Činjenica je da će se dovršetkom i isporukom brodova ne samo pokriti državna jamstva, već će se i dodatno napuniti državni proračun.

Međutim, ipak ostaje gorak okus što se zbog grijeha nečinjenja i nepravovremenog reagiranja, prvenstveno HDZ-ove Vlade koja je trenutačno na čelu države, nije omogućilo da opstane cjelokupna brodogradnja. U posljednjih godinu i pol nesposobna Plenkovićeva Vlada RH je dovela do toga da se spašavaju samo mrvice, dok su istovremeno imali priliku pozicionirati i zacementirati položaj naše brodogradnje na svjetskom tržištu. Tim su propustom uzrokovali mjesece bez posla, gomilanje dugova i ono najvažnije – odljev radne snage, koja zapravo predstavlja ono najvrijednije u cijeloj priči.

Hrvatski laburisti se nadaju da će Vlada RH ovaj put s 3. Majem odraditi sve onako kako treba, kako se naše brodogradilište nakon nekoliko mjeseci ne bi opet našlo u istoj situaciji.

| Broj posjeta: 61 |

Želite li komentirati? Objava: "Ponovna ili posljednja prilika za Brodogradilište 3. maj?!"

Imate li komentar?