Podrška prosvjedu Pokreta za sekularnu Hrvatsku

Članak 1. Statuta Hrvatskih laburista izričito navodi sekularizam kao temeljnu vrijednost društvenog i uopće javnog života u kojem država kao zajednica svih građana ne može podržavati povlašteni položaj nijedne skupine. U istom se članku navodi potreba za konstantnom analizom i redovitim revidiranjem odnosa prema vjerskim zajednicama kako bi se navedena jednakopravnost građana zaštitila od namjernih ili nenamjernih postupaka unutar definiranih odnosa države i vjerskih zajednica koji za posljedicu imaju preferiranje ili pak neravnopravan status neke od vjerskih zajednica.

Shodno tome, iako je naša prvenstvena želja revidiranje Ugovora potpisanih sa Svetom stolicom, imajući na umu njihov sadržaj i narav njihove provedbe u našem društvu, logičan je zaključak kako bi analiza navedenih Ugovora gotovo sigurno rezultirala zaključkom kako je iste potrebno raskinuti te tražiti nova rješenja vezano na pitanje odnosa države i rimokatoličke crkve – prestanak netransparentnog financiranja crkvenih institucija proračunskim sredstvima, uklanjanje mogućnosti religijske indoktrinacije u obrazovanju kao i pokretanje postupaka protiv pripadnika svećenstva koji su počinili kaznena djela preduvjeti su pokretanja normalizacije društvenog života i izgradnje istinski modernog, otvorenog društva.

Stoga Vas pozivamo da ove subote, 27. listopada 2018. godine sudjelujete na prosvjedu Raskid!6 u organizaciji Pokreta za sekularnu Hrvatsku koji će započeti u 11:55 u Parku međunarodnog priznanja Republike Hrvatske (ugao Bakarčeve i Cesarčeve, kod makete Grada Zagreba) i date svoj doprinos sekularizaciji Hrvatske.

| Broj posjeta: 14 |

Želite li komentirati? Objava: "Podrška prosvjedu Pokreta za sekularnu Hrvatsku"

Imate li komentar?