Osnovan Savjet Hrvatskih laburista

Predsjedništvo Hrvatskih laburista – Stranke rada na sjednici 10. veljače 2014. godine donijelo je Odluku o osnivanju Savjeta Predsjedništva, kao svog stručnog i savjetodavnog tijela. Za predsjednika Savjeta imenovan je prof.dr.sc. Berto Šalaj koji nije član Stranke, a za zamjenika predsjednika prof. Jaroslav Pecnik, član Hrvatskih laburista.

Savjet će utvrđivati prijedloge stručnih i političkih stavova na vlastitu inicijativu, ali i prema zahtjevu Predsjedništva te Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru. U radu Savjeta, ukaže li se potreba, mogu na poziv predsjednika sudjelovati i stručnjaci za pojedina pitanja. Također, Savjet može organizirati stručne rasprave, tribine i okrugle stolove kako bi javnom raspravom dao doprinos kvalitetnom rješenju problema od općeg interesa ili predstavio pojedinu inicijativu Hrvatskih laburista.


prof.dr.sc. Berto Šalaj

Na sjednicama Savjeta sudjelovat će i članovi Predsjedništva, saborski zastupnici, zastupnici u EU parlamentu i suradnici Središnjeg ureda, a mogu se pozivati i drugi članovi Stranke.

Odlukom Predsjedništva u Savjet su imenovani članovi Stranke: dipl.iur. Boris Ravić, prof.dr.sc. Damir Hršak, dr.sc. Dragan Vidić, prof.dr.sc. Marijan Grubešić, dr.sc. Matko Bupić, dipl.ing.stroj. Miroslav Varga, dipl.ing.el. Mladen Šverko, mag.ing.agr. Nikola Dujmović, doc.dr.sc. Ticijan Peruško. U Savjet su imenovane i nestranačke osobe: mag.oec. Branka Zlatkov, Davor Gjenero, prof.dr.sc. Drago Jakovčević, dr.med. Dražen Gorjanski, dipl.ing.el. Slobodan Školnik, dipl.oec. Ivo Marjanović, Ratko Bošković, dr.sc. Sarajko Baksa, prof.dr.sc. Slavko Krajcar i dipl.oec. Vilim Ribić.

| Broj posjeta: 1.057 |

2 komentara u "Osnovan Savjet Hrvatskih laburista"

  1. Čestitke odabranima, ali gdje su stranačke žene?

  2. Građanski aktivizam, jednako kao i politički angažman stvar je osobnog odabira pojedinca tj. pojedinke. I ovim putem ohrabrujemo žene da se uključe u politiku.

Imate li komentar?