OPORBA OPTUŽUJE ‘Za katastrofu na Piškornici odgovorni su Koren, Štimac, Pintar i Lacković! Tražimo raspravu o njima’

Oporbenjaci očekuju potporu i od županijskog HDZ-a s obzirom da je Piškornica strateški projekt Vlade Andreja Plenkovića

Županijski vijećnici SDP-a i Laburista uputili su danas priopćenje za javnost u kojem uoči sjednice Županijske skupštine u ponedjeljak traže raspravu o odgovornosti župana Darka Korena (Mreža), pročelnika za gospodarstvo Marijana Štimca (HDZ), šefa Skupštine Željka Pintara (HSU) i vijećnika Željka Lackovića (nezavisni) zbog katastrofalnog stanja na odlagalištu smeća Piškornica.
U oštrom obraćanju javnosti klub oporbenih vijećnika traži dopunu dnevnog reda Županijske skupštine raspravom o odgovornosti spomenutih ljudi za Piškornicu.
– Mladen Jozinović očito je žrtvovan radi viših ciljeva pojedinaca i njihovih biznis partnera, koji su mu omogućili takvo ponašanje. Dopunom dnevnog reda očekujemo kako će valjane odgovore dobiti cjelokupna javnost, i to od onih koji su najodgovorniji. Nedvojbeno je to i Marijan Štimac, predsjednik Nadzornog odbora Piškornice, koji mora jasno i glasno odgovoriti što je znao, što je šutke pokrivao, a što nije smio znati niti pitati. Očekujemo odgovore i od dvojca koji je doživio kopernikanske obrate u svojim stavovima oko Piškornice jer očito da kad se radi o statusu i naknadama da obraz dva Željka – jednog Pintara, a drugog Lackovića – ima cijenu. Željko Lacković očito više ne smije pričati protiv Piškornice, dok je Željko Pintar kao Koprivničanac pokazao da mu nije bitno što je prije pričao o Piškornici, niti mu je bitna budućnost Podravine i Prigorja, već mu je jedino bitna fotelja i naknada koju je dobio u čudnim uvjetima i pregovorima. Najviše odgovora očekujemo od najodgovornijeg – župana, koordinatora, prijatelja i kuma – koji nije brinuo o stupnju zagađenosti okoliša, kojeg nije zanimalo koliko otpada dolazi i hoće li Koprivnički Ivanec postati Koprivnički Jakuševac. Pokazao je da ili ne smije ništa znati ili doista ništa ne zna – upozoravaju u Klubu vijećnika SDP-a i Laburista.

Oporbenjaci vjeruju kako će potporu za to dobiti i u klubovima koje predvode Željko Pintar i Željko Lacković, ali i kluba HDZ-a s obzirom na to da se radi o strateškom projektu Vlade Andreja Plenkovića.

https://podravski.hr/ostar-zahtjev-oporbeni-vijecnici-za-katastrofu-na-piskornici-odgovorni-su-koren-stimac-pintar-i-lackovic/

| Broj posjeta: 135 |

Želite li komentirati? Objava: "OPORBA OPTUŽUJE ‘Za katastrofu na Piškornici odgovorni su Koren, Štimac, Pintar i Lacković! Tražimo raspravu o njima’"

Imate li komentar?