OKUPACIJA SLOBODE PLENKOVIĆEVE DIKTATURE

Priopćenje za javnost Hrvatskih laburista u povodu policijskog zastrašivanja novinarke Đurđice Klancir:

U utorak su uniformirani policajci na zahtjev sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, odnosno njegova odvjetnika Antonia Kaleba, stigli u redakciju Net.hr-a zbog Žinićeve privatne tužbe protiv novinarke Đurđice Klancir. Policajci su, što je dosad nezabilježen način pritiska na novinare, dolaskom u redakciju legitimirali Đurđicu Klancir kako bi utvrdili njezin identitet po nalogu župana Žinića, premda je za to postojalo nekoliko jednostavnijih i praktičnijih načina.

U međuvremenu su u javnost iscurile i fotografije tužitelja, župana Žinića, i načelnika Policijske uprave zagrebačke Marka Rašića čiji su policajci stigli u redakciju rečenog portala.

Ovo je samo kratak podsjetnik na neviđenu sramotu kojom se Hrvatska još jednom predstavila slobodnom svijetu.

Situacija je, ustvari, posve jasna i treba je nazvati pravim imenom: Hrvatska je pod upravljanjem Andreja Plenkovića postala jedna potpuno deinstitucionalizirana država u kojoj “veliki vođa” i njegova podanička klika upravljaju institucijama, pa, dakle, i represivnim aparatom, kako god žele, kao da je riječ o njihovoj privatnoj svojini. Dakle, i hrvatsku policiju posve neprimjereno, a vjerojatno i protuzakonito, u duhu dokazanih svjetskih i domaćih diktatora, Plenković i njegovi poslušnici koriste u osobnim borbama protiv hrvatskih novinara i protiv slobode uopće. Hrvatska živi u diktaturi jedne kriminalne organizacije, HDZ-a, u kojoj diktator i pobočnici mu ne biraju sredstva kako bi zatrli svaku pomisao na slobodu.

S jedne strane imamo župana, obnašatelja regionalne izvršne vlasti, koji se koristi policijom kao nekom privatnom uslužnom tvrtkom, a s druge strane imamo hrvatsku policiju koja se stavlja u službu lokalnog moćnika.

– Gospodine Plenkoviću, na primjeru novinarke Đurđice Klancir i besprizornog kršenja njezinih prava i sloboda na površinu su isplivale Vaše nevidljive ruke koje tako čvrsto stoje na vratovima hrvatskih novinara i svih slobodoumnih hrvatskih građana. Kao u svakoj dokazanoj diktaturi Vi i Vaša vlast grčevito stežete vratove svih onih koji se usude jasno i glasno prokazati zločince svih fela, ali su zato isti ti zločinci udobno smješteni u sigurnosti Vaših skuta. Sramite se!!!

Hrvatski laburisti i protekle su subote bili dijelom prosvjedničke kolone u Zagrebu dajući tako svoj skromni doprinos i punu podršku hrvatskim novinarima koji se očajnički pokušavaju izboriti za slobodnu riječ u državi okupiranih sloboda. Dakako, predvodnik okupatora upravo ste Vi!

Hrvatski laburisti zgroženi su zbog postupanja policije prema novinarki Đurđici Klancir kojoj ovom prigodom izražavamo punu podršku, baš kao i svim poštenim hrvatskim novinarima, a prema ovakvom sramotnom ponašanju policijskog načelnika, župana i vladajuće klike uopće gađenje i gnjev.

| Broj posjeta: 12 |

Želite li komentirati? Objava: "OKUPACIJA SLOBODE PLENKOVIĆEVE DIKTATURE"

Imate li komentar?