Odluka Nacionalnog vijeća o ulasku u koaliciju za parlamentarne izbore – HDZ se ne smije vratiti na vlast!

Zagreb, 18. srpnja – Nacionalno vijeće Hrvatskih laburista u skladu sa Statutom stranke na današnjoj sjednici donijelo je Odluku o ulasku u koaliciju stranaka predvođenu SDP-om, a na prijedlog Predsjedništva stranke.

“Odluka je donesena gotovo jednoglasno i to me posebno veseli jer smo u ovako važnoj odluci pokazali jedinstvo”, izjavila je Predsjednica Nansi Tireli.

S Laburistima će koalicija dobiti lijevo krilo, nastavila je Tireli, koje joj je nedostajalo u ovom mandatu, a to znači da ćemo se još snažnije boriti za socijalnu državu i protiv neoliberalnih zabluda, za prava radnika i svih koji žive od svoga rada, za poticanje gospodarstva i zapošljavanja jer niti jedan zakon ne može radnika zaštititi bolje od rastućeg gospodarstva. Trebamo učinkovitiju državu, to svi znamo, trebat će snage za nastavak reformi javne uprave i lokalne samouprave. Moramo taj sustav učiniti efikasnijim i dugoročno održivim.

Zalagat ćemo se za očuvanje javnog zdravstva, kao i za nužnu mirovinsku reformu.

Ukratko, mi želimo ojačati ljevicu i očekujemo pobjedu na idućim izborima. To je za Hrvatsku znatno bolje od povratka u prošlost kojeg nudi HDZ i njegova koalicija, zaključila je Nansi Tireli.

| Broj posjeta: 645 |

2 komentara u "Odluka Nacionalnog vijeća o ulasku u koaliciju za parlamentarne izbore – HDZ se ne smije vratiti na vlast!"

 1. Sjajno!

  Tri sigurna prolaza daje SDP, a deset sigurnih preferencijalnih prolaza se dobiva na ugled Stranke i naših kandidata [prvenstveno mislim na članove Predsjedništava koji će nadam se biti nisko na izbornim listama]!

  Jest da se radi o “nestretnom” broju 13, ali bit će to respektabilan klub 😀 !

  [RJK]

 2. OKVIR ZA IZRADU PROGRAMA RAZVOJA HRVATSKOGA GOSPODARSTVA

  Ključni ciljevi: rast BDP godišnje preko 5%, rast zaposlenosti, rast izvoza, pravednija preraspodjela društvenog bogatstva, zaustavljanje privatizacije pod svaku cijenu

  [b]Hvala SDP-u što nam je pokazao pravi put! [/b]

Imate li komentar?