Novi predsjednik GO Split – Slavko Vladušić

Gradska organizacija Split, koja je imala svoju kandidatkinju na europarlamentarnim izborima, Miru Morović, nastavlja s radom i to sa novim predsjednikom Slavkom Vladušićem, koji je na osnivačkoj skupštini održanoj 18. lipnja u Splitu jednoglasno izabran za obavljanje časne dužnosti vođenja Gradske organizacije drugog najvećeg hrvatskog grada.

Predsjednik  Vladušić  predstavio je svoj program koji će provoditi sa članovima organizacije ali i u izravnom kontaktu sa građanima, upravo onako kako to Laburisti oduvijek i najbolje rade. Svoj pristup Vladušić vidi u pronalaženju i predlaganju rješenja, a ne samo u isticanju problema, što većina stranaka radi. Jednako je tako novi predsjednik istaknuo da Split, kao drugi najveći grad u Hrvatskoj zaslužuje puno bolju vlast od dosadašnjih garnitura koje su ga iz mandata u mandat unazađivale, kako financijski, tako i kulturološki.” Jedan od ključnih načina za prestanak tih štetnih pojava definitivno je upoznavanje što većeg broja građana sa idejama i vrijednostima hrvatskog laburizma, jer on u svojim temeljima nosi toleranciju prema novome uz poštivanje tradicija.”

Na Skupštini su izabrani i članovi Izvršnog odbora: Slavko Vladušić, Mira Morović i Višnja Vladušić, koja je ujedno izabrana i za tajnicu Gradske organizacije Split.

Sjednici je nazočio tajnik Laburista, Dalibor Fak. U svom obraćanju prisutnima tajnik stranke je izrazio zadovoljstvo što se rad Laburista Grada Splita usmjerava na teren i kontakte sa građanima, jer je upravo to osnova stranačkog rada. Nedostatak interesa građana za politiku dovodi do apsurda u kojem: „ …građani žive u dvije velike zablude: da je politika prljav posao i da se stvari mogu riješiti bez politike. Istina jest potpuno drugačija – politika je častan i čist posao koji jedini može riješiti nagomilane probleme. To što nam se politikom uglavnom bave “prljavi” ljudi problem je koji je proizašao iz potpuno krivog ponašanja građana na biralištima u proteklih trideset godina, ali problem koji se može riješiti upornim i iskrenim radom”, zaključio je Fak.

Na skupštini je jednako tako zaključeno da Dalmacija može pronaći osnovu za svoj razvoj u laburističkim odmicanjima od tema iz prošlosti, te se tako razvijati na razini koju zaslužuje, a ne na razini koju mu dopuštaju današnji vlastodršci ovisno o njihovim osobnim ili stranačkim interesima.

Čestitamo predsjedniku Slavku Vladušiću, kao i ostalim izabranim dužnosnicima i želimo im puno uspjeha u daljnjem radu!

| Broj posjeta: 53 |

Želite li komentirati? Objava: "Novi predsjednik GO Split – Slavko Vladušić"

Imate li komentar?