Niti u mirovinu, niti naknada

Nakon što smo primili desetke pritužbi građana kojima je ukinuta naknada za nezaposlene na zavodu za zapošljavanje na koju su ostvarili pravo jer im je do prvog uvjeta za mirovinu nedostajalo manje od pet godina mislili smo da se radi o pogrešnoj primjeni zakona.

Podsjećamo, izmjenama zakona o mirovinskom osiguranju, i za muškarce i za žene starosna granica za prvi uvjet za mirovinu u ovoj 2011. godini kao prvoj godini prijelaznog razdoblja s 55 odnosno 60 godina života dignuta je za tri mjeseca.

Bilo je za očekivati da se za tih tri mjeseca produlji i pravo na naknadu onima koji čekaju „prvi uvjet za mirovinu“.

Zbog želje da otklonimo svaku sumnju u pogrešnu primjenu zakona, naš zastupnik Dragutin Lesar postavio je pisano zastupničko pitanje resornom ministru.

Iz odgovora koji je stigao danas jasno je da državna birokracija nije napravila pogrešku.

Naime, ministar Popijač i Vlada Jadranke Kosor ostaje na stanovištu da ti ljudi nakon navršenih 55 odnosno 60 godina života, bez obzira što još nemaju pravo na mirovinu, nemaju ni pravo na naknadu koju su do sada primali.

U ovoj, 2011. to je razlika od tri mjeseca. U narednoj 2012. to će biti 6 mjeseci, u 2013. 9 mjeseci u 2014. godinu dana… i tako svake godine po tri mjeseca. Ili do izbora?

Odgovor ministra Popijača dajemo u originalu:

popijac-mirovine-1

popijac-mirovine-2

| Broj posjeta: 2.097 |

1 komentar u "Niti u mirovinu, niti naknada"

  1. Bravo predsjedniče, konačno narod ima stranicu gdje može pročitati istinu…

Imate li komentar?