NADOPUNJENO! AKCIJA "Pobuna" diljem Hrvatske (foto, audio, video)

U nekoliko desetaka gradova diljem zemlje Hrvatski laburisti – Stranka rada u utorak 26. studenog započeli su višednevnu akciju kojom upozoravaju na neprihvatljive odredbe u radnom zakonodavstvu kojima Vlada pogoduje kapitalu, a umanjuje prava radnika, nezaposlenih i umirovljenika

Tko želi, može u znak prosvjeda udariti po bačvi koja je postavljena pokraj štanda. Međutim, građanima također nudimo i da svojim potpisom daju potporu Vladi ukoliko snažno podržavaju izmjene u Zakonu o radu, Zakonu o mirovinskom osiguranju te umanjenje svih radnih prava po novom Zakonu o povremenim poslovima.

U nastavku donosimo izvještaje s terena.

Pobunimo se!

Dalmacija

SPLIT “ZAKON o radu provlači se na mala vrata, a javnost se zabavlja referendumom o braku”, poručuju Hrvatski laburisti koji su danas izašli na ulice hrvatskih gradova kako bi, kako kažu, građane upoznali s pravim problemima.

Laburisti su građanima su na štandu ponudili da se potpišu ako podupiru vladin paket ili da udare po bačvi ako se ne slažu. Dijele letke koji upozoravaju na paket zakona koji priprema Vlada. “Zakon o radu, Zakon o mirovinskom osiguranju, Zakon o povremenim poslovima vraćaju nas u robovlasničko društvo”, kaže Jurica Marković, regionalni povjerenik laburista.

“Robovlasnik u antičkom dobu je imao obvezu hraniti i oblačiti svog roba i osigurati mu adekvatan smještaj. Ja niti u jednom našem zakonu ne vidim što će biti s ovima kad završe na ulici, nigdje nema sustava socijalne skrbi, nema prihvata, nema ničega”, naglašava Marković.

Agencije za privremeno zapošljavanje, preraspodjela radnog vremena, rad na kupone sve je ono što će radnike pretvoriti u građane drugog reda. “Predlaže se radni tjedan od 56 sati. Dobna granica za mirovinu je dignuta na navršenih 67 godina, bez ugovora, bez garancija, na kupone”, kaže Marković.

Laburisti posebno ističu Zakon o privremenim poslovima koji se donosi bez sudjelovanja sindikata. Naime, iako je njegova prvotna verzija bila predviđena kako bi olakšala zapošljavanje na sezonskim poslovima, on će se prema novom prijedlogu zakona primjenjivati na sva zanimanja. “Primjerice novinski reporter, može raditi na vaučer, na bon. Iznajmljivat će ga bilo koji mediji, po potrebi na sat, dva, na pet. Nema više ugovora”, poručuje Marković.

Laburisti će do subote prikupljati potpise građana za i protiv ovih zakonskih odredbi koje će uručiti Vladi. Potpisi će se u Splitsko-dalmatinskoj županiji prikupljati u Splitu, Trogiru, Sinju, Makarskoj i na otocima Braču i Visu. (Izvor)

VIS Hrvatski laburisti – Stranka rada pokrenuli su akciju širom Hrvatske kojom žele upozoriti na paket zakona kojim Vlada RH želi dodatno obespraviti sve građane – radnike, nezaposlene i umirovljenike.

Laburisti Visa održati će akciju u trajektnoj luci Vis dana 29.11.13. u vremenu od 12 do 14 sati i 30.11. od 08,30 do 10,30 sati. Oni koji podržavaju predloženi paket zakona mogu potpisom podržati Vladu, a oni koji ne žele sa šćapom ići u mirovinu mogu letvom udariti po bačvi, u znak glasnog prosvjeda. Laburisti će građanima dijeliti letke i upoznati ih sa Vladinim sveobuhvatnim umanjenjem dosadašnji prava građana. (Izvor)

MAKARSKA Udaranjem (bubnjanjem) po praznoj bačvi i dijeljenjem letaka makarski su se članovi Hrvatskih laburista uključili u stranačku akciju, koja se provodi u brojnim gradovima, prosvjeda protiv prijedloga novog Zakona o radu kojeg u Sabor upućuje Vlada RH. – Želite li raditi 56 sati tjedno, na određeno vrijeme, a sve to do 67. godine života i na kupone? Ako ne želite udarite po bačvi da se to čuje i podržite nas u nastojanju da zaštitimo dostojanstvo i prava radnika u Hrvatskoj. Premijer je nedavno izjavio da su radnici navikli živjeti preko svojih mogućnosti, pa se sad bune. Nije samo rekao kada su to radnici živjeli preko svojih mogućnosti i kako. A Vlada i dalje zadužuje državu što će netko morati vratiti -, kazao je Ivica Šoda Cotić, predsjednik makarskih laburista. Ako je suditi po tome što je štap za udaranje u bačvu slomljen čini se da je izraženo uistinu veliko nezadovoljstvo prijedlogom vlade kojim se, između ostaloga, kroz Zakon o povremenim poslovima umanjuju sva prava iz Zakona o radu. (Izvor) (Izvor#2)

ZADAR Zadarski laburisti pokrenuli su jučer akciju kojom žele upozoriti na paket zakona kojim Vlada želi dodatno obespraviti sve građane, napose radnike, nezaposlene i umirovljenike. Kako je rekao Marko Vidučić povjernik Hrvatskih laburista – Stranke rada za Zadarsku županiju Građanima će se na Branimirovoj obali kod mosta, dijeliti leci i propagandni materijal.

– Krajnje je nekorektno da se ljude tjera da rade do 67 godine. Posebice na visoku nezaposlenost mladih ljudi. Tržište rada posebice je nepovoljno za mlade ljude a ovim će uvjeti rada postati još gori. Također je tu i rad na kupone i nejasno definiranje jednostavnih poslova. Sve skupa daje široke ovlasti gospodarstvenicima da iskorištavaju radnike te mislimo da je ovim paketom zakona vlada štiti financijske centre moći, rekao je na početku Marko Vidučić.

Vidučić upozorava, a što je inače otisnuto na letku kojeg djele aktivisti ove stranke, kako paket zakona znači da će građani ubuduće morati raditi 56 sati tjedno, bez definirane preraspodjele radnog vremena. I žene i muškarci pravo na odlazak u redovnu mirovinu stjecat će tek sa 67 godina života, a do odlaska u mirovinu radit će na kupone povremene poslove, bez bilo kakve sigurnosti radnog mjesta. (Izvor)

Istra i primorje

PULA Ako ste za 56-satni radni tjedan, odlazak u mirovinu sa 67 godina i umanjenje svih prava iz Zakona o radu, potpišite potporu Vladi na štandu Hrvatskih laburista – Stranke rada na Narodnom trgu u Puli. Ako ste protiv, oglasite se tako što ćete udariti u metalnu bačvu pored štanda. Višednevna je to akcija laburista u više desetaka gradova Hrvatske, od toga tri u Istri – u Puli, Umagu i Labinu – kojom prosvjeduju protiv Vladinog paketa zakona.

Novi Zakon o radu, Zakon o mirovinskom osiguranju i Zakon o povremenim poslovima, kažu laburisti, udara na najosjetljivije slojeve društva – radnike, nezaposlene i umirovljenike.

S obzirom na to da građani i nemaju prilike u
darati šakom o stol, iskoristili su danas akciju na tržnici kako bi opalili palicom po bačvi i pokazali tako da se ne slažu s umanjenjem radnih prava.

U isto vrijeme, bilježnica s potpisima potpore Vladi ostala je, očekivano, prazna! Akcija će se provoditi do subote, od 10 sati do podne.

– Želimo usmjeriti pažnju građana na paket zakona, trenutno u saborskoj proceduri, kojim Vlada Zorana Milanovića ojačava krupni kapital i dodatno osiromašuje radništvo. Pod krinkom aktualnog referenduma, ovi prijedlozi zakona prolaze tiho. Bojimo se da će ih saborska većina pogurati bez obzira na njihovu nehumanost, rekao je Damir Ilić, predsjednik istarske podružnice laburista.

Uz stranačke aktiviste na tržnici su se mogli vidjeti i županijski vijećnici Ticijan Peruško i Mario Radešić. “Danas su svi laburisti u Hrvatskoj na ulici”, poručio je Ilić.

Uz “legalizaciju” 56-satnog radnog tjedna i pogodovanje agencijama za privremeno zapošljavanje na štetu “iznajmljenih” radnika koji gube svaku zaštitu te uz podizanje granice za starosnu mirovinu za žene i muškarce sa 65 na 67 godina, pravu opasnost laburisti vide u Zakonu o privremenim poslovima. Njime se, kažu, predviđa i da, osim jednostavnih poslova, obuhvati i druge poslove što će mogućnost sklapanja ugovora o radu svesti na minimum.

– Kukuriku Vlada uništila je tržište rada i dostojanstvo radnika. Hrvatski laburisti protive se fleksibilizaciji rada koja će rezultirati lakšim otpuštanjima, ali ne i lakšim zapošljavanjem, poručili su danas s pulske tržnice. (Izvor)

RIJEKA Hrvatski laburisti – Stranka rada akcijom na riječkome Korzu upozorava građane na paket zakona kojim, kako tvrde, Vlada pogoduje kapitalu, a umanjuje prava radnika, nezaposlenih i umirovljenika. Tako se predviđa 56-satni radni tjedan uz nedefiniranu preraspodjelu radnog vremena, odlazak u mirovinu sa 67 godina, a Zakonom o povremenim poslovima umanjenje svih prava iz Zakona o radu. Građanima su na štandu ponudili da se potpišu ako podupiru Vladin paket ili da udare po bačvi ako se ne slažu. Od 11 sati uz udare bure riječkim korzom odjekuju i udarci po bačvi! (Izvor)

Na riječkom Korzu laburisti organiziraju druženje s građanima, koji će odlučiti hoće li poduprijeti ili se suprostaviti Vladnim mjerama. Na druženje s građanima pozivaju u srijedu 27. studenog od 16 do 18 sati, u četvrtak 28. studenog od 10 do 13 sati, u petak 29. studenog od 16 do 18 sati i u subotu 30. studenog u vremenu od 10 do 13 sati. (Izvor)

LABIN Labinski laburisti su naglasili kako se novim Zakonom o radu predviđa mogućnost da radnici odlukom poslodavca moraju raditi i 56 sati tjedno. Radnik će za ovakvu preraspodjelu morati potpisati poseban pristanak, a prema zakonu ne smije biti kažnjen ako odbije raditi više od 48 sati tjedno. No, budući da poslodavac i radnik nisu u jednakom položaju, realno je za očekivati da će poslodavci pokušati iskoristiti svoj položaj i tražiti od radnika da mu odrađuje praktički dnevnicu i pol, a da se mnogi radnici neće usuditi takav zahtjev odbiti, smatraju Laburisti. (Izvor)

Središnja i sjeverna Hrvatska

BJELOVAR Bjelovarski Laburisti su danas, 26. studenog, na bjelovarskom korzu održali konferenciju za novinare uz performans. Odnosno ponudili su građanima da udaranjem po bačvi kažu što misle o paketu zakona koje predlaže Vlada RH. Riječ je o zakonima koji se tiču povećanja broja radnih sati u tjednu na 56 sati, produženje dobne granice za stjecanje prava na mirovinu sa 65 na 67 godina, te umanjenje svih prava iz Zakona o radu.

Laburisti provode sličnu akciju u desetak hrvatskih gradova, a u Bjelovaru se medijima obratio saborski zastupnik Zlatko Tušak. Protive se Laburisti predloženim izmjenama zakona jer drže da je tako poslodavac doveden u položaj s kojeg može iskoristiti da radnik praktički odrađuje dnevnicu i pol bez da radnik može išta poduzeti. Posebno smeta Laburiste pomicanje dobne granice za stjecanje mirovine jer se ovim predloženim izmjenama i dopunama zakona radnike tjera da rade više godina sa više radnih sati u tjednu. Za sada ne otkrivaju kakve amandmane će uputiti na predloženi paket zakona, jer kako kaže Tušek, za sada nisu vidjeli prijedlog tih zakona. Ističe Tušak kako ova najavljena fleksibilizacija rada ide u susret krupnom kapitalu, a radnik postaje potrošna roba.

Na pitanje hoće li posegnuti za, zadnje vrijeme aktualnim alatom, referendumom kojim bi pokušali srušiti najavljeni paket zakona ako ga Vlada usvoji, Tušak odgovara, da Laburisti to neće sigurno činiti sami. Ukoliko se u takvu inicijativu uključe sindikati tada će se razmišljati i o referendumu. Podsjetio je Tušak i na pokušaj Laburista od prije par godina da se raspiše referendum o radničkim pravima, ali tada ih je u toj najani zaustavio Ustavni sud Republike Hrvatske. (Izvor)

KOPRIVNICA U sklopu koordinirane akcije provedene istovremeno u više desetaka gradova u Hrvatskoj, laburisti su i u Koprivnici upozorili na paket zakona kojim Vlada želi dodatno obespraviti građane. Gradski laburistički vijećnik Darko Tetec:

„Vlada sveobuhvatno umanjuje dosadašnja prava građana novim zakonima o radu, mirovinskom osiguranju te o zakonu o privremenim poslovima. Taj novi paket Vlade znači da će građani ubuduće morati raditi 56 sati tjedno bez definirane preraspodjele radnog vremena. I žene i muškarci pravo na odlazak u redovnu mirovinu stjecat će tek sa 67 godina života a do odlaska u mirovinu radit će na kupone povremene poslove, bez bilo kakve sigurnosti radnog mjesta.“

Laburistima je dodatno smanjivanje prava građana potpuno neprihvatljivo, a da se slažu s njima pokazali su i građani koji su im se, hladnom vremenu usprkos, pridružili ispred koprivničke gradske tržnice. Laburisti akciju provode zaključno sa subotom. (Izvor)

PETRINJA Hrvatski laburisti – stranka rada, ogranak Petrinja danas su na Gradskoj tržnici letcima i brošurama upozoravali građane na njihova prava prema novom Zakonom o radu, mirovinskom osiguranju i povremenim poslovima. Kako je rekao tajnik petrinjskog ogranka Tomislav Šolaja upozoravaju građane dok još nije prekasno, jer ako se ne pobune na vrijeme ovakvim zakonom tržište rada bit će potpuno razoreno. „Prema tom novom paketu građani bi ubuduće morali raditi 56 sati tjedno uz nedefiniranu preraspodjelu radnog vremena, a i žene i muškarci pravo na odlazak u redovnu mirovinu trebali bi stjecati ne kao do sada sa 65, nego tek sa 67 godina života.” (Izvor)

KARLOVAC Hrvatski laburisti – Stranka rada pokrenuli su akciju u desetak gradova Hrvatske kojom žele upozoriti na paket zakona kojim Vlada želi dodatno obespraviti građane – radnike, nezaposlene i umirovljenike. Akcijom se ukazuje na Vladino sveobuhvatno umanjenje dosadašnjih prava građana novim zakonima o radu, mirovinskom osiguranu, te povremenim poslovima.

Vladin novi paket zakona znači da će građani ubuduće morati raditi 56 sati tjedno, bez definirane raspodjele radnog vremena. Pravo na odlazak u redovnu mirovinu stjecat će se tek sa 67 godina života, a do odlaska u mirovinu radit će na kupone povremene poslove, bez sigurnosti radnog mjesta, kaže predsjednica Hrvatskih laburista Karlovačke županije Snježana Kirinić.

Hrvatski laburisti protive se Vladinoj fleksibilizaciji rada po diktatu krupnog kapitala i financijskih centara moći, koja će rezultirati lakšim otpuštanjem, ali ne i lakšim zapošljavanjem. Laburisti pozivaju građane da se pobune na vrijeme, jer će ovakvim zakonima ionako slabo tržište rada biti potpuno razoreno, kaže Kirinić. (Izvor)

VELIKA GORICA “Akcijom se ukazuje na Vladino sveobuhvatno smanjenje dosadašnjih prava donošenjem paketa zakona, novim Zakonom o radu, mirovinskom osiguranju i Zakonom o povremenom zapošljavanju”, rekao je tajnik velikogoričkog ogranka Hrvatskih laburista Ivica Hrženjak te dodao kako smatraju kako bi se ovim promjenama u potpunosti uništilo tržište rada koje je ovako i onako devastirano.

“Novi paket zakona bi u pravilu pojednostavljeno značio da ćemo mi do sada raditi 56 sati tjedno na određeno vrijeme do 67. godine života, bez ugovora o radu i na kupone”, istaknuo je Hrženjak.

Laburisti su danas iz Velike Gorice i ostalih gradova Hrvatske pozvali i udruge i sindikate i sve građane da se usprotive ovim novim odredbama Zakona o radu i mirovinskom sustavu.

“Moram napomenuti da je u Sloveniji proveden čak i referendum kojim su građani uspjeli zaustaviti donošenje takvih zakona. Praksa u Europskoj uniji pokazuje, poput Austrije, da su požalili što su donijeli takve zakone. Tako da se nadamo da će takav rezultat biti i u Hrvatskoj”, kaže Hrženjak.

Prema mišljenju laburista, prava opasnost za tržište rada je Zakon o povremenim poslovima. Njime se dopušta da se jednostavni poslovi poput čišćenja prostora i održavanja travnjaka naplaćuju putem kupona preko kojeg se uplaćuju plaća i doprinosi. Poručuju, to otvara prostor za diktiranje tržištem rada od strane krupnog kapitala i financijskih centara moći.

“Ovim zakonima se pogoduje u prvom redu kapitalu, dodatno se obezvrjeđuju radnička prava i svakako nije praksa sa zakonima Europske unije”, poručuje Hrženjak. (Izvor)

VARAŽDIN Varaždinske laburiste nije omelo ni vrlo hladno i vjetrovito vrijeme, da danas 26. studenog 2013. započnu s akcijom, koja se provodi i u nizu drugih gradova diljem Hrvatske, a kojom akcijom žele upozoriti građane na novi paket zakona kojim Vlada nastoji umanjiti prava građana, radnika, nezaposlenih. Zakonom o radu, Zakonom o mirovinskom osiguranju te Zakonom o povremenim poslovima naši će građani biti bez ikakve sigurnosti i zaštite.

Akcija je počela vrlo bučno, naši aktivisti nisu se štedjeli, pozivajući građane da im se pridruže te udaranjem i bukom skrenu pozornost na opasnost koja nam se sprema novim paketom Zakona. Građani su na štandu mogli preuzeli popratni materijal, pripremljene letke, razgovarali su s našim članovima i izrazili veliko nezadovoljstvo najavljenim Vladinim paketom.

Akcija će u Varaždinu trajati sve do 15. 12. 2013. a po potrebi i duže, obzirom da su već prvog dana Varaždinci iskazali veliki interes za „davanje potpore Vladi i njenim novim zakonima“, jer mi Varaždinci se tek sa 67. primimo posla! Mi smo kao vino, što smo stariji to smo bolji. (Božica Čićek-Mutavdžić)

VRBOVEC Vrbovečki ogranak Stranke rada – Hrvatskih laburista prijepodne je održao akciju prikupljanja potpisa “potpore” Vladi i predloženim izmjenama Zakona o radu.

– U prijedlogu Zakona stoji kako bi radno vrijeme bilo 56 sati tjedno, a radni vijek do 67 godine života, objasnio je predsjednik vrbovečkih Laburista Stjepan Fotović.

Ovom akcijom laburisti su iskazali svoje protivljenje novim odredbama Zakona te htjeli osvijestiti građane o aktualnim političkim zbivanjima. (Izvor)

LUDBREG Hrvatski laburisti – Stranka rada, ogranak Ludbreg pridružili su se stranačkim kolegama koji diljem Hrvatske već nekoliko dana održavaju akciju „Pobuna“ te su se prohladnog subotnjeg jutra 30. studenog družili s građanima Ludbrega na glavnom gradskom trgu te kod tržnice kako bi im uručili tri novogodišnje čestitke premijera Milanovića – nove prijedloge zakona o radu, mirovinskom osiguranju te povremenim poslovima. Građani su bili zainteresirani za našu akciju, pristupali su nam i postavljali pitanja. Većina je njih ogorčeno komentirala kako nas aktualna garnitura vladajućih očito želi „s posla poslati na groblje kako ne bismo nepotrebno opterećivali državni proračun svojim mizernim mirovinama“ dok su neki tražili raspisivanje referenduma za smjenu ministra Miranda Mrsića. (Ivana Pomahač)

SISAK Hrvatski laburisti su i u Sisku, kao i u više desetaka hrvatskih gradova, započeli višednevnu akciju kojom žele upozoriti na paket zakona kojim Vlada želi dodatno obespraviti sve građane – radnike, nezaposlene i umirovljenike. Tko želi, može u znak prosvjeda udariti po bačvi koja je postavljena pokraj štanda ispred tržnice Kontroba, u četvrtak, 28. studenog i subotu, 30. studenog između 10 i 12 sati. Međutim, građanima također nude i da svojim potpisom daju potporu Vladi ukoliko snažno podržavaju izmjene u Zakonu o radu, Zakonu o mirovinskom osiguranju te umanjenje svih radnih prava po novom Zakonu o povremenim poslovima. (Izvor)

KUTINA «Hrvatski laburisti žestoko se protive Vladinoj fleksibilizaciji rada, po diktatu krupnog kapitala i financijskih centara moći, koja će rezultirati lakšim otpuštanjem, ali ne i lakšim zapošljavanjem», zaključuju u priopćenju za javnost. U svojim materijalima (koje možete dobiti na njihovom štandu ispred robne kuće) obavještavaju građane o novom paketu mjera. (Izvor)

Istočna Hrvatska

POŽEGA Udaranjem štapom u metalnu bačvu Požežani su danas imali priliku iskazati svoje nezadovoljstvo najnovijim mjerama Vlade kojima se zadire
u prava radnika. Akciju je organizirala požeška podružnica Hrvatskih laburista – stranke rada.

– Želimo upozoriti da Vlada želi dodatno obespraviti radnike uvodeći 56-satni radni tjedan. I žene i muškarci pravo na odlazak u redovnu mirovinu stjecat će tek sa 67 godina života, a do odlaska u mirovinu će raditi na kupone povremene poslove, bez bilo kakve sigurnosti radnog mjesta. Podiže se i granica za prijevremenu mirovinu sa 60 na 62 godine – kaže Marija Franić iz Hrvatskih laburista.Smatraju da je sadašnji zakon povoljniji za radnike.

Svoje nezadovoljstvo mjerama Vlade udaranjem u metalnu bačvu iskazao je danas i šumarski tehničar Željko Samardžić.

– Nisam zadovoljan odlukom Vlade da ćemo morati raditi do 67 godina. Ako oni u Saboru mogu raditi do 60 godina nije pošteno tjerati jednog terenskog radnika da na poslu provede 40 godina – kaže Samardžić. (Izvor)

PLETERNICA Iako je jutro u Pleternici osvanulo snježno i vjetrovito laburisti su ipak uspjeli ostvariti svoj naum a izudarano bure jasno je dokazivalo što građani misle. Inače, laburisti su izdali i javno priopćenje u kojemu se kaže: “Hrvatski laburisti žestoko se protive Vladinoj fleksibilizaciji rada, po diktatu krupnog kapitala i financijskih centara moći, koja će rezultirati lakšim otpuštanjem, ali ne i lakšim zapošljavanjem. Vlada Zorana Milanovića ovim zakonskim paketom ide u susret zahtjevima kapitala kojemu su radnici potrošna roba, bez preuzimanja odgovornosti da im se pruži bilo kakva sigurnost i zaštita. Stoga Laburisti upozoravaju građane da će, ne pobune li se na vrijeme, ovakvim zakonima ionako slabo tržište rada biti potpuno razoreno.” (Izvor)

VINKOVCI Hrvatski laburisti, ogranak Vinkovci će se i u subotu, 30. studenog 2013. od 10 do 13 sati na Gradskoj tržnici (u ulici Vladimira Kovačića, na križanju s ulicom Blok tržnica) družiti s građanima, kojima će dati priliku da odluče hoće li Vladine nove mjere poduprijeti ili im se usprotiviti. (Izvor) (Izvor#2)

ĐAKOVO Hrvatski laburisti Grada Đakova, danas su na gradskom Korzu organizirali druženje s građanima, kojima su dali priliku da odluče hoće li Vladine nove mjere poduprijeti ili im se usprotiviti, odnosno upozoravaju građane da će, ne pobune li se na vrijeme, ovakvim zakonima ionako slabo tržište rada biti potpuno razoreno. (Izvor)

PAKRAC Pakrački ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada organizirao je danas akciju u kojoj su nezadovoljni građani mogli iskazati svoj protest najavljenim novim mjerama Vlade po pitanju prava radnika. I dok su neki simboličnim laganim udarcima iskazali svoje nezadovoljstvo, bilo je i onih koji su svoju kritiku iskazali na posebno žestok način poput Ivice Barana nakon čijeg je udarca bačva završila na zemlji. S prilično velikim udubljenjem. (Izvor)

SLAVONSKI BROD I slavonskobrodski Ogranak Hrvatskhi Laburista – Stranke rada organizirao je akciju kojom su upozorili na paket zakona kojim Vlada želi dodatno obespraviti građane – radnike, nezaposlene i umirovljenike. Organiziranje protiv navedenih prijedloga Vlade RH u Slavonskom Brodu održano je na Gradskoj tržnici, u blizini prostorija stranke – vrlo uspješno. Veliki broj građana podržao je laburistički politički performance i snažno batinom udarao u bure, što je bio način iskazivanja protivljenja prijedlozima Vlade. Gnjev građana je bio toliki da su njihovi udarci razbili bure. (Izvor)

NOVA GRADIŠKA U subotu su novogradiški laburisti predvođeni Vlatkom Greinerom uspješno proveli akciju „Pobuna“ kom prigodom su građanima Nove Gradiške dijelili svoje političko-promidžbene letke te im ponudili bubnjanje po limenom bubnju ako zbog bilo čega nisu zadovoljni aktualnim hrvatskim zakonima ili vladajućim strukturama na svim razinama. Prolaznici su prihvatili mogućnost bubnjanja, pa se naveliko lupalo. „Mislio sam da je nekoga lupio auto, a sad sam se već navikao jer znam o čemu je riječ. Taj povremeni limeni zvuk mi baš nije simpatičan.“- reče jedan poznanik noseći najlonske vrećice s povrćem na povratku sa redovnog subotnjeg shopinga s gradske tržnice. On je već u mirovini i kako kaže „zbrisao“ je na vrijeme jer „po novom“ bi morao čekati do svoje 65 godine života. Akcija laburista posebno je imala naglas na promjene u radnom i mirovinskom zakonodavstvu. (Izvor)

< /p>

| Broj posjeta: 1.962 |

Želite li komentirati? Objava: "NADOPUNJENO! AKCIJA "Pobuna" diljem Hrvatske (foto, audio, video)"

Imate li komentar?