Nacionalno vijeće o planovima za iduću godinu

Nacionalno vijeće Hrvatskih laburista – Stranke rada na 13. sjednici u subotu, 14. prosinca 2013. godine, prihvatilo je Plan rada Stranke te Plan financiranja Stranke za 2014. godinu. Usvojen je i Izvještaj o prihodima i rashodima za period od 1. siječnja do 30. rujna 2013. godine.

Verificirani su i mandati novoizabranih predsjednika podružnice Koprivničko-križevačke županije Siniše Kavgića, predsjednika podružnice Grada Zagreba Marija Metznera te predsjednice podružnice Splitsko-dalmatinske županije Mire Morović u Nacionalnom vijeću.

Članovima Nacionalnog vijeća predsjednik Stranke Dragutin Lesar podnio je Izvještaj Kluba zastupnika o postupku promjene Ustava Republike Hrvatske. Otvorena je i rasprava o daljnjim aktivnostima Stranke u vezi s Vladinim ‘antiradničkim’ paketom zakona – Zakona o radu, Zakona o mirovinskom osiguranju te Zakona o povremenim poslovima, koje će, nakon stranačke akcije ‘Pobuna!’ te priključivanja sindikalnom prosvjedu, ovisiti o potezima koje će s tim u vezi povlačiti vladajuća koalicija.

Zastupnik u Europskom parlamentu Nikola Vuljanić članovima Nacionalnog vijeća podnio je izvještaj o svojim aktivnostima u Bruxellesu i Strasbourgu, radu u sklopu grupacije GUE/NGL te o praćenju pristupnog procesa Albanije Europskoj uniji, kao izvjestitelj EP-a.

Po okončanju sjednice, članovi Nacionalnog vijeća družili su se i opustili na skromnom božićnom domjenku.

| Broj posjeta: 892 |

Želite li komentirati? Objava: "Nacionalno vijeće o planovima za iduću godinu"

Imate li komentar?