Ministar Pavić brani svog nasljednika napadom na radnike HZMO

Kada u „nužnim osvježenjima“ HDZ-ovih ministara nužno osvježeni ministar Marko Pavić zamijeni Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Ministarstvom regionalnog razvoja, postavlja se pitanje kakav problem će Pavić kreirati u novom ministarstvu?!

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava su se već dugo nizali problemi koji su kulminirali katastrofalnom, za ljude nepovoljnom, mirovinskom reformom protiv koje je prikupljeno više od 600.000 tisuća potpisa građana.

Ujedno, taj isti „nužno osvježeni“ ministar svoje dojučerašnje suradnike u HZMO naziva neradnicima.

Nameće se pitanje je li ministar Pavić razgovarao sa osobama koje naziva neradnicima ili barem sa njihovim šefovima i ispitao što se može učiniti da se situacija promijeni? Je li zahtijevao da se neradnicima da otkaz te da se na njihovo mjesto zaposle ljudi koji će marljivo raditi u Zavodu? Je li ministar vodio brigu u razini kvalitete rada u Zavodu ili ga sustav rada i brzina rješavanja nagomilanih predmeta u HZMO nije zanimala? Ili se samo radi o napadu koji je najbolja obrana kolege Josipa Aladrovića, novog ministra, protiv kojeg su radnici HZMO-a podnijeli kaznene prijave? Hoće li se novi ministar Pavić jednako (ne)odgovorno ponašati i u svom novom ministarstvu?!

Jednako se tako postavlja pitanje HDZ-ovih križaljki i mijenjanja pozicija na kojoj ministri nisu zadovoljili, samo da bi ih se instaliralo na nove ministarske pozicije.

Koja je garancija da će Pavić dobro voditi Ministarstvo regionalnog razvoja, kad nije znao voditi Ministarstvo rada i mirovinskog sustava? Ili to niti nije tako važno? Glavno da se vruća fotelja bivše ministrice Žalac popunila, jer, moramo priznati, HDZ ima ozbiljne poteškoće u nalaženju obrazovane, stručne osobe čiste prošlosti i imovinske kartice za časnu dužnost ministra.

| Broj posjeta: 64 |

Želite li komentirati? Objava: "Ministar Pavić brani svog nasljednika napadom na radnike HZMO"

Imate li komentar?