Meggle pokazuje siromaštvo HDZ-ove vladavine

Vladimir Cindrić - Laburisti GO Osijek

Meggle je primjer koliko Plenković brine o radnicima, kako podržava prerađivačku industriju u Hrvatskoj i na koji način potiče ravnomjeran regionalni razvoj, poručili su osječki Laburisti. Zatvaranjem proizvodnog pogona Meggle 160 radnika i 350 kooperanata ostaje bez posla, što će afektirati više tisuća građanki i građana ovog kraja.

Meggle slučaj je isplivao netom iza izbora, što znači da se dugo kuhao i prije izbora o čemu su Plenković, Vrkić i Anušić sigurno znali znatno ranije. U trenutku kada Hrvatskoj treba žilava ekonomija i snažne proizvođačke industrije HDZ i Plenković bavili su se izborima, a radnice i radnike su žrtvovali radi izborne pobjede.“ – poručio je Vladimir Cindrić, osječki Laburist. Pitanje je uopće zašto je državni inspektor Andrija Mikulić godinama zatvarao oči na Meggle-ov odnos spram okoliša jer nisu ugradili pročišćivače otpadnih voda niti su zbrinuli zabranjen amonijak, komentirao je Cindrić.

Nažalost, Meggle slučaj pokazuje svo siromaštvo HDZ-ove vladavine, godine nemara i neodgovornosti. Sustavno se uništavaju manje razvijene regije iz kojih se naši ljudi iseljavaju. Ne postoji učinkovita strategija razvoja gospodarskih grana, zaštite okoliša, kao niti strategija odnosa spram stranih investitora. Jedina HDZ-ova strategija koja učinkovito djeluje 30 godina je izrabljivanje radnica i radnika koji svojim poštenim radom pune državni proračun kako bi se nahranili privatni džepovi, kazao je Cindrić.

„Pozivam Plenkovića da dio poreza kojeg su žitelji ovog kraja uplaćivali u državni proračun prenamjeni u spas mljekarske proizvodnje u Osijeku, zaštitu radnica i radnika. Uz to, otpremnine koje će radnice i radnici dobiti zbog otkaza u Meggle-u treba porezno rasteretiti.“ – zaključio je Cindrić.

| Broj posjeta: 91 |

Želite li komentirati? Objava: "Meggle pokazuje siromaštvo HDZ-ove vladavine"

Imate li komentar?