Lesar u "Oporbenom zarezu": CO, HPB i HAC prvi na listi od 27 strateških poduzeća (audio)

U idućim mjesecima u Saboru ideološki igrokaz HDZ-a i SDP-a. Nakon isteka koncesija državi će ostati “izraubana” imovina s gubicima

Dragutin Lesar u emisiji Ivice Ružičića “Oporbeni zarez” govori o aktualnim društveno-političkim temama (dvojezične ploče, ustavne promjene, ideološki rat HDZ-a i SDP-a, privatizacija državnih poduzeća, porezna politika…).

Lesar je na temu rasprodaje državnih poduzeća posebno istaknuo kako su laburisti na vrijeme upozoravili kako će Vlada pod izlikom države kao lošeg gospodara i s ciljem punjenja državnog proračuna vjerojatno rasprodati svih 27 trgovačkih društava od strateškog značenja za državu, od kojih su Croatia osiguranje, Hrvatska poštanska banka i Hrvatske autoceste samo početak. Lesar je predložio konkretne mjere za oporavak gospodarstva – promjena zakona o HNB-u na način da javna poduzeća emitiraju svoje obveznice koje HNB otkupljuje po minimalnim kamatnim stopama, zaduživanje države na domaćem financijskom tržištu uz uvjet neprodaje CROSIG-a i HPB-a, te infrastrukturne mjere za razvoj industrije.

| Broj posjeta: 684 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar u "Oporbenom zarezu": CO, HPB i HAC prvi na listi od 27 strateških poduzeća (audio)"

Imate li komentar?