Lesar u Javnoj stvari: Milanović neće biti idući mandatar (video)

– Teško da će idući mandatar biti Zoran Milanović – rekao je u HRT-ovoj emisiji Javna stvar predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

Kao i predsjednik Josipović, predsjednik laburista smatra da će nove stranke imati značajnu ulogu na idućim izborima te da sadašnja vladajuća koalicija neće moći sama sastaviti Vladu. – Zemlju iz krize će izvući iduća programska, a ne ideološka vlada sastavljena od više stranaka – smatra Lesar koji je svoju stranku, ali i ORaH Mirele Holy svrstava u “čvrstu ljevicu” koja je razbila bipolarnost hrvatske političke scene.

Država građanima treba oprostiti dugove

– Nemam kontakata s premijerom, s predsjednikom Josipovićem sam razgovarao prije dva tjedna, a sa Zoranom Milanovićem u listopadu prošle godine – rekao je Lesar i dodao kako nepoštivanjem Sabora i vrlo lošim načinom smatra činjenicu da premijer Milanović “ministre smjenjuje na konferencijama za novinare”.

Potvrdio je da s HDZ-om nikada ne bi koalirao, dok će koalicija Laburista s SDP-om ovisiti o kvaliteti kandidata za premijera. – Država građanima treba oprostiti dugove, kao što je to učinila tajkunima – poručio je Lesar dodavši da banke građanima trebaju otpisati do 100 tisuća kuna. Protivi se rigoroznim mjerama štednje jer zbog njih pada i kupovna moć te zaposlenost.

Izvori:
>> http://www.24sata.hr/politika/lesar-tesko-da-ce-sljedeci-mandatar-biti-zoran-milanovic-367092
>> http://www.vecernji.hr/hrvatska/lesar-tesko-da-ce-milanovic-biti-iduci-mandatar-939259
>> http://hrtprikazuje.hrt.hr/javna-stvar-gost-dragutin-lesar

| Broj posjeta: 995 |

Želite li komentirati? Objava: "Lesar u Javnoj stvari: Milanović neće biti idući mandatar (video)"

Imate li komentar?