Laburisti traže od nadležnih institucija podatke o isplatama plaća u bonovima

Obzirom kako je Ministarstvo financija ustvrdilo da Državni inspektorat Republike Hrvatske nadzire primjenu propisa kojima se uređuju odnosi između poslodavaca i radnika, što između ostalog uključuje i problematiku plaća, te je dalo mišljenje kako je Državni inspektorat nadležan i za postupanje prema članku 27. i 28. Zakona o čeku, predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar uputio je danas Državnom inspektoratu i Visokom prekršajnum sudu zahtjev o dostavi podataka vezanim uz isplatu plaća u bonovima.

Laburisti od Državnog inspektorata traže podatke o broju prijava zbog prekršaja iz čl. 28. Zakona o čeku, tj. da nam hitno dostave podatke o tome koliko prekršajnih prijava su inspektori rada u toku 2011. godine podnijeli protiv pravnih osoba i odgovornih osoba u pravnim osobama za prekršaje iz čl. 28. Zakona o čeku.

Od Visokog prekršajnog suda pak tražimo podatke o broju i iznosima sankcija za prekršaj iz čl. 28. Zakona o čeku, odnosno da nam hitno dostave podatke o tome koliko je prekršajnih sankcija u kalendarskoj godini 2011. izrečeno temeljem čl. 27. Zakona o čeku, a u vezi prekršaja iz čl. 28. istog Zakona, i to:

a) za pravne osobe
b) za odgovorne osobe u pravnim osobama
c) podatke o broju sankcija i visini novčane kazne izrečene za svaki pojedini slučaj.

O odgovoru institucija obavijestiti ćemo vas putem ovih stranica.

— Uredništvo

| Broj posjeta: 951 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti traže od nadležnih institucija podatke o isplatama plaća u bonovima"

Imate li komentar?