Laburisti protiv velike koalicije i tripartitne vlade (video)

Razlike između koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije velike su

U nastavku pregovora oko formiranja parlamentarne većine i izvršne vlasti Hrvatski laburisti – Stranka rada kao dio koalicije Hrvatska raste ne prihvaćaju ulazak u koaliciju s HDZ- om i njihovim koalicijskim partnerima i ne podržavaju prijedlog Mosta o tripartitnoj vladi, no ove dvije točke ne isključuju mogućnost dogovora s bilo kojom parlamentarnom strankom oko usvajanja i provođenja pojedinih jasno određenih reformskih ciljeva.

Zaključak je to u Zagrebu netom održanog Nacionalnog vijeća Hrvatskih laburista. Odmah nakon Nacionalnog vijeća na novinarskoj konferenciji predsjednica Laburista Nansi Tireli dodatno je pojasnila da su Hrvatski laburisti ipak po nečemu drugačiji te ne prihvaćaju tezu da su lijeve i desne političke opcije jednake smatrajući da je ta teza vrlo opasna uz to što i nije točna.

– Razlike između koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije velike su. U prošle četiri godine ova je vlada pokazala i dokazala da je unijela velike promjene na hrvatsku političku scenu. Rezultati tih promjena postaju upravo sad vidljivi. Tripartitna vlada koju predlaže Most ne bi bila ni funkcionalna ni učinkovita. K tome, kada bi došlo do njezinog formiranja ne bi bilo učinkovite oporbe. Mi nismo isključivi, o reformama smo spremni razgovarati no ponavljamo tripartitna vlada ne bi bila dobra. Stoga Hrvatski laburisti podržavaju Zorana Milanovića kao premijera, ali ne bude li tako spremni smo biti i aktivna oporba – kazala je Tireli.

Na novinarsko pitanje kako predviđa daljnji tijek razgovora i pregovora s Mostom i kako bi sve na kraju moglo završiti Tireli je uzvratila da je teško reći kako će se s Mostom nastaviti pregovori jer se iz Mosta svakog tjedna čuju novi prijedlozi i uvjeti.

– Most će morati čuti sve ono što kažu parlamentarne stranke uključujući i ono što kažu Hrvatski laburisti, SDP i HNS, da sve te činjenice uzme u obzir i odluči s kim će ući u realiziranje reformi – rekla je Tireli.

Izvor: http://www.vecernji.hr/izbori2015/laburisti-protiv-velike-koalicije-i-tripartitne-vlade-1044441

Više o temi:

>> http://www.vijesti.rtl.hr/izbori-2015/1861058/i-laburisti-se-oglasili-priopcenjem-necemo-koalirati-s-hdz-om-no-pregovore-o-reformama-ne-iskljucujemo/
>> http://www.index.hr/vijesti/clanak/laburisti-ne-zele-u-koaliciju-s-hdzom-i-njegovim-partnerima/861955.aspx
>> http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Ni-Laburisti-ne-podrzavaju-Mostov-prijedlog
>> http://about.hr/hr/vijesti/politika/laburisti-ne-podrzavaju-mostov-prijedlog-3567
>> http://www.hrt.hr/312670/vijesti/hrvatski-laburisti-donose-zakljucak-o-prijedlogu-mosta
>> http://www.telegram.hr/politika-kriminal/laburisti-su-protiv-velike-koalicije-s-hdz-om-izgleda-da-je-koalicija-hrvatska-raste-u-tome-jednoglasna/
>> http://www.ezadar.hr/clanak/laburisti-ne-podrzavaju-mostov-prijedlog

| Broj posjeta: 419 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti protiv velike koalicije i tripartitne vlade (video)"

Imate li komentar?