Laburisti donijeli odluku o pristupanju Amsterdamskoj koaliciji

Nacionalno vijeće stranke sa predsjednikom Davidom Bregovcem na čelu je danas, 3. veljače, jednoglasno odlučilo da “Hrvatski laburisti-Stranka rada” pristupaju “Amsterdamskoj koaliciji”, udruženoj političkoj platformi više stranaka s kojima će nastupiti na predstojećim Europarlamentarnim izborima. Službeno potpisivanje pristupnog sporazuma predviđeno je za 10. veljače u Sisku.

Odluka u pristupanju toj koaliciji ustvari je potpuno logičan slijed događaja i s obzirom na aktualnu političku situaciju u Republici Hrvatskoj i s obzirom na programske i svjetonazorske odrednice koalicije i stranaka što je čine, ali i s obzirom na nasušnu potrebu radikalnog mijenjanja smjera kojim se Hrvatska kreće. Zaštita i afirmacija ljudskih prava u svakom smislu te riječi, uređeno i napredno društvo, država u službi svih građana i, što nama laburistima i jest svojstveno, zaštita danas posve obespravljenih i osiromašenih prava radnika i radništva uopće, ono je čemu naša koalicija, ne samo deklarativno već i svojim djelovanjem, stremi i na čemu ustrajno radi. Riječju, kao stranci što u svoj fokus stavlja pravednost društva u kojemu svaki pojedinac ima pravo uživati zakonima i Ustavom zajamčena prava, “Hrvatski laburisti” upravo su u Amsterdamskoj koaliciji prepoznali sve vrijednosti za koje se i sami zalažemo.

U vremenima kada vladajuće političke elite vrlo svjesno produbljuju jaz između uglavnom politički podobnih privilegiranih bogataša i sve brojnije sirotinje, kada politička korupcija dostiže svoj zenit, kada je hrvatskim građanima politika postala sinonim za amoral, nepoštenje i krađu, kada isti ti hrvatski građani zbog svih nabrojanih razloga bježe iz Hrvatske (jer se trenutačni odlazak stotina tisuća uglavnom mladih ne može zvati odlaskom nego bijegom iz države), kada svjedočimo uništenju ono malo industrije što iste političke elite nisu uništile do danas, kada postojeća garnitura na vlasti sada već na dnevnoj razini “proizvodi” aferu za aferom, zlonamjerno probljuje ideološke sukobe u društvu…, za nas Laburiste više no ikada jasno je da samo zajedničkim i jedinstvenim djelovanjem svih progresivnih političkih opcija može Hrvatsku izvući iz gliba u koji je duboko potonula i stati na kraj nabujalom populizmu i konzervatizmu.

Stoga, mi “Hrvatski laburisti” ne pomišljamo baciti koplje u trnje i predati se letargiji ili apatiji već vlastitim trudom i poštenim radom, energijom naših članova i jasnom vizijom ljepše i pravednije budućnosti kao dio Amsterdamske koalicije dokazati da za Hrvatsku i njezine građane šansa još uvijek postoji.

| Broj posjeta: 778 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburisti donijeli odluku o pristupanju Amsterdamskoj koaliciji"

Imate li komentar?