Konstituirana središnja tijela Laburista, Darko Tetec predsjednik Nacionalnog vijeća

Zagreb, 16. travnja – Nakon što su 20. ožujka delegati na 3. Saboru Laburista izabrali novo rukovodstvo i članove Središnjih tijela, ove je subote završeno s konstituiranjem svih središnjih tijela Stranke. Prvo su 12. i 13. travnja konstituirani Nadzorni odbor kojim će predsjedavati Edin Nurkić iz Splita, Sud časti kojim predsjedava Romano Krauth iz Zagreba i Statutarna komisija koju će voditi Petar Jović Vladušić iz Čakovca. Završno, na maratonskoj sjednici Nacionalnog vijeća održanoj ove subote u drugom su krugu tajnim glasovanjem izabrani Darko Tetec iz Koprivnice za predsjednika te Snježana Kirinić iz Karlovca i Stevo Turčinović iz Križa za zamjenike predsjednika Nacionalnog vijeća.

Članovi Nacionalnog vijeća, njih četrdeset i dvoje od ukupno četrdeset i šestero tajnim su glasanjem na prijedlog predsjednika Stranke Tomislava Končevskog birali i četvero članova Predsjedništva. Tako su Rajko Bulat iz Čakovca, Božica Čićek-Mutavdžić iz Varaždina, David Bregovac iz Rijeke i Vlasta Medar iz Zagreba u prvom krugu izabrani u Predsjedništvo, čime je to operativno tijelo Stranke kompletirano. Podsjetimo, uz njih četvero biranih članova, Predsjedništvo čine predsjednik Stranke Tomislav Končevski iz Zaboka, potpredsjednici Marko Magdić iz Križa i Robert Greblički iz Velikog Trgovišća te tajnik Stranke Damir Hrdas iz Dubravice.

Uz Klub zastupnika u Saboru kojeg čine predsjednica Kluba Nansi Tireli iz Vineža, Jaroslav Pecnik iz Osijeka i Tomislav Končevski iz Zaboka, ovime je kompletirano cijelo rukovodstvo Laburista, kako ono operativno tako i ono programsko koje se sada može posvetiti burnim društveno-političkim izazovima.

U nastavku sjednice, Nacionalno vijeće jednoglasno je donijelo odluku da predsjednik Stranke Končevski nazoči komemoraciji u Jasenovcu koja se održava 24. travnja u organizaciji Antifašista Hrvatske kao i na prosvjednom skupu koji će se održati 22. travnja.

Nacionalno vijeće zauzelo je stav da su Laburisti protiv poskupljenja polica dopunskog zdravstvenog osiguranja te privatizacije zdravstva koju predlaže Vlada, a raspravljalo se i o tome da se na nacionalnoj razni Laburisti neće pridružiti akciji koju je pokrenula Hrvatska stranka umirovljenika no da Laburisti podržavaju inicijativu i pozivaju sve članove da daju svoj potpis. Lokalnim organizacijama Laburista koje žele prikupljati potpise protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja sugerirano je da se dogovore s lokalnim organizacijama HSU-a na koji se način mogu priključiti. (IL, MI)

>> Galerija fotografija

Predsjedništvo
Predsjedništvo, s lijeva na desno: Damir Hrdas (tajnik), Rajko Bulat (birani član), Robert Greblički (potpredsjednik), Božica Čićek-Mutavdžić (birana članica), David Bregovac (birani član), Tomislav Končevski (predsjednik Stranke), Darko Tetec (predsjednik Nacionalnog vijeća), Vlasta Medar (birana članica), Marko Magdić (potpredsjednik)

Nacionalno vijeće
Vodstvo Nacionalnog vijeća, s lijeva na desno: Snježana Kirinić (zamjenica), Darko Tetec (predsjednik) i Stevo Turčinović (zamjenik)

Nadzorni odbor
Nadzorni odbor, predsjednik je Edin Nurkić drugi s lijeva

Statutarna komisija
Statutarna komisija, predsjednik Petar Jović Vladušić prvi je s lijeva

Sud časti
Sud časti, predsjednik Romano Krauth peti je s lijeva

| Broj posjeta: 843 |

Želite li komentirati? Objava: "Konstituirana središnja tijela Laburista, Darko Tetec predsjednik Nacionalnog vijeća"

Imate li komentar?