Hvala vam za to što smo jedina rastuća politička opcija!

Izgleda da ankete ipak ne lažu. Naime, može jedna slagati, može se i zabuniti, ali dvije različite ankete zaredom ne mogu baš na isti način pogriješiti. Anketa CRO Demoscop prvi put nas je zabilježila u lipnju 2010. s 0,2%. Od tog vremena i po ovoj agenciji stalno rastemo i u veljači 2011. (odnosno prvih dana veljače) bilježimo 2,7% na razini Hrvatske. Stalni trend rasta i po ovoj anketi – nema nitko drugi. Od 12 mjerenih stranaka jedino Hrvatski laburisti – Stranka rada čitavo ovo vrijeme iz mjeseca u mjesec postiže bolje rezultate. Jednom može biti slučajno (statistička pogreška, novotarija na političkom tržištu ili jednostavno atraktivnost vodeće osobe), dva puta može pratiti neke akcije ili događanja u javnosti, ali osam puta trend rasta u devet mjeseci očito znači da smo uspjeli na političkoj pozornici Hrvatske pronaći svoje mjesto i da to mjesto širimo. Na čiji račun?

Teško je reći, svi stagniraju ili padaju, pa može biti na svačiji, što najviše i veseli, jasna stvar. A isto tako veseli da je broj neodlučnih u tom periodu od devet mjeseci pao otprilike onoliko koliko je naš rejting porastao. Što znači da smo neke ljude uspjeli potaknuti da se politički izjasne i ne dozvole da drugi odlučuju u njihovo ime.

Otprilike istovremeno s nama pojavio se Kerum s 0,5%, a nešto kasnije Bandić s 0,6%. Što su imali kad su se pojavili to imaju i danas. Prognoze da će veliki meštri iz dva najveća hrvatska grada pomesti političku konkurenciju pokazale su se promašenima. Nisu Hrvati baš takvi lajbeki da se predaju u ruke karikaturalnim tipovima iz lošeg crtića. Stagnirale su i sve tzv. „velike“ stranke (SDP, HNS, HSS i HSU). Oni imaju što imaju i očito su se orijentirali sačuvati svoje obiteljsko blago. Pa se tako i ponašaju. HDZ pada, za što valjda u ovoj zemlji ne treba više nikome davati razloge. Oscilacije gore-dolje, ali i ukupan rast bilježi desnica (HSP) i liberali otrgnuti od vlasti (HSLS). Oni su uspjeli i jedni i drugi povratiti dio svoje publike zgađene suradnjom s vlašću. Što stvarno žele i što stvarno misle tek trebaju pokazati. To, otprilike govori najnovija anketa, potvrđujući rezultate druge agencije koje sam na ovom mjestu komentirao za siječanj.

Pokazalo se da Hrvati ipak cijene činjenicu da laburisti putra na glavi nemaju (ni pojedinačno ni kolektivno) i da nismo samo stranka rada nego i stranka koja radi. Stalni istupi u medijima, jasni politički stavovi, bez lukavstava, figa u džepu i zadrška, poštenje u nastupu, poštenje u akcijama i beskompromisni potezi nose nam ovaj trend rasta.

I nije samo da nas se može vidjeti u medijima i za saborskim mikrofonom. Naši glasači i svi drugi koji trpe nepravdu u ovoj zemlji mogu nas vidjeti na ulicama i trgovima Hrvatske. Ne bojimo se pokazati. Nama se na trgovima ne zviždi za nama nitko ne viče „Lopovi!“.

Tražimo od vlade da se makne dok još ima vremena. Možda je istina da psi laju a karavane prolaze. Ali karavane prolaze samo do Egipta, a onda stanu i poslušaju. Odgovorna vlada bi, nakon što joj rejting padne s 54% na 23% (a upravo je to slučaj s Hrvatskom vladom), ne samo odstupila nego se i povukla iz javnog života. Ova Vlada to neće. Pošaljimo joj pisma. Možda dođu pameti.

Nikola Vuljanić, potpredsjednik

| Broj posjeta: 1.754 |

4 komentara u "Hvala vam za to što smo jedina rastuća politička opcija!"

  1. Naravno da imamo mogučnost narasti do prave političke veličine,ali kod toga moramo voditi brigu i sa kim i zašto koketiorati(koalirati)jer ozbiljno shvačamo probleme koji nas sve jednako tište.Sa druge pak strane dok god premijerka i HDZ ne budu shvačeni kao novopečeni spasioci Hrvatske,jer zapošljavanjem pastira i samaraša,ne samo da riješavamo nezaposlenost već uvelike rasterečujemo prosvjetu jer neće biti potrebno toliko učenih hrvata.

  2. S kime mislite koalirati g.Lesar,jer Vaša stranka ne može samostalno osnovati novu vladu,ako mislite ne Zokija,repriza kradeze-a i dalje će se širiti lijepom našom.

  3. Prvenstveno vam se javljam iz razloga što na političkoj sceni republike Hrvatske treba “propuha” i malo više kiseonika što pokazujete na najbolji način kada se pročita vaš moto i radi toga vam želim uspjeh.

  4. Tko ste to VI da zahvaljujete “svojem” članstvu !

Imate li komentar?