Hrvatski laburisti započeli pripreme za lokalne izbore

Odlukom predsjedništva Hrvatskih laburista – Stranke rada započeo je ciklus Radionica za lokalne izbore koji će se održati treće nedjelje u svibnju 2013. godine. Prva Radionica održana je za Podružnicu Grada Zagreba s izuzetnim interesom pedesetak polaznika delegiranih iz svih ogranaka. Radionica je organizirana tijekom četiri subote s dnevnim rasporedom od 9,30 do 15,00 sati.

Polaznici su tijekom predavanja mogli upoznati osnovne sadržaje ustrojstva i djelatnosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, kao i ulogu i aktivnosti vijećnika. Izloženi su i okviri političke i komunikacijske stragije za period pretkampanje za lokalne izbore. Posebnu pažnju organizatori su posvetili analizi proračuna Grada Zagreba te financiranju javnih usluga u lokalnim jedinicama, uključujući ekonomiku javnih poduzeća. Predavači su ukazali na značaj istraživanja lokalnih tema, artikuliranju i komuniciranju istih. Formirani su i radni timovi koji su obrađivali specifične teme koje su morali prezentirati i zainteresirati prisutne za značajne lokalne probleme građana.

Radionicu je svečano zatvorio predsjednik stranke Dragutin Lesar, koji je polaznike suvereno proveo kroz ključna pitanja i odgovore, naglasivši izuzetan značaj pripreme za lokalne izbore, ali i značaj svih redovnih aktivnosti stranke na lokalnim razinama. Predsjednik Lesar osobito je upozorio i zamolio članove da svojim aktivnostima na terenu, u direktnoj komunikaciji, pokažu osjetljivost prema građanima i njihovim problemima, ali i mogućnostima lokalne zajednice.

Radionice će se nastaviti i u ostalim podružnicama već tijekom travnja pa sve do srpnja, a drugi ciklus će se održati tijekom jeseni. (DP)

| Broj posjeta: 1.343 |

Želite li komentirati? Objava: "Hrvatski laburisti započeli pripreme za lokalne izbore"

Imate li komentar?