Hrvatska na (političkom i ekonomskom) dnu

Hrvatska je druga najsiromašnija zemlja EU. Ovu poražavajuću činjenicu objavio je Eurostat u najnovijem izvješću, iz kojeg je vidljivo da imamo standard više nego upola niži od npr. Njemačke.

Unatoč alarmantnoj situaciji koju potvrđuju i Eurostatovi podaci, naša vrhuška se bavi sporednim poslovima veličajući lik i djelo ne samo premijera, već i cijelog HDZ-a, ne bi li pokušala održati imidž uspješne vlade iako je već i djeci u vrtiću jasno da ona to nije.

No, najnovijim političkim istupom podrške konzervativnoj mađarskoj vladi i premijeru Orbanu, HDZ i Premijer Plenković nas ponovno guraju još dublje među zaostale, primitivne, necivilizirane konzervativne države, države upitnih pravnih sustava, među kojima Hrvatskoj nije i ne bi trebalo biti mjesto.

Iako je 17 zemalja EU osudilo najnoviji zakon mađarske vlade koji diskriminira temeljem seksualne orijentacije, rodnog identiteta i izražavanja i kojim se stigmatiziraju LGBTQ osobe te se narušavaju njihova temeljna prava, Hrvatska se nije pridružila zemljama potpisnicama. HDZ je nekako našao za shodno da podrži Orbanov zakon.

Ako Premijer Plenković misli da mu je dopušteno zanemariti odnosno negirati najviše vrednote našeg Ustava, slobodu i jednakost, Hrvatski laburisti smatraju da je u najmanju ruku nepametno odbaciti uključivost, ljudsko dostojanstvo i jednakost koji su temeljne vrijednosti Europske unije. One iste u koju smo se svim silama trsili ući i na čija novčana sredstva svakodnevno računamo u mnogim projektima i planovima.

Ozbiljno propitkujući inteligenciju Hrvata hrvatski ministar vanjskih poslova izjavio je da se radi o asertivnom hrvatskom stavu koji ne želi unositi nemir među države članice, nego traži oblike povezivanja država EU.  Ne, ministre Grlić Radman, ne radi se o hrvatskom stavu, nego stavu (nažalost) vladajućeg HDZ-a, a ono što Hrvati najmanje žele je biti siromašna, zaostala, primitivna necivilizirana država. Svi mi koji želimo bolje za nas i našu zemlju težimo demokraciji, civilizaciji, pravnoj državi, državi koja poštuje različitost, koja je uključiva, poštena i pravedna. I u takvoj Hrvatskoj mjesta za podršku diskriminatornim zakonima raznoraznih Orbana jednostavno nema.

| Broj posjeta: 58 |

Želite li komentirati? Objava: "Hrvatska na (političkom i ekonomskom) dnu"

Imate li komentar?