Edukacijsko druženje Laburista na Murteru

Murter — 6. do 8. listopada 2017. članovi Nacionalnog vijeća i Vijećnici Hrvatskih laburista boravili su na Murteru gdje je održana edukacija kroz interaktivni panel te druženje uz ugodne razgovore i dobro društvo.

Edukacija je bila zamišljena da kolege vijećnici i načelnici prenesu svoja iskustva članovima Stranke te da im odgovore na njihova pitanja i dileme. Laburistički načelnik u drugom mandatu Marko Magdić iznio je svoje iskustvo te naveo razliku između početaka i entuzijazma i prave politike koja je dosta često kompromis, a sve u svrhu boljitka građana lokalne zajednice. Slična iskustva je podijelio i novi načelnik općine Fužine, predsjednik Stranke David Bregovac koji je članovima opisao na koji način se uhvatio u koštac s novonastalom situacijom te na koje probleme je nailazio tijekom prvih par mjeseci mandata. Nakon načelnika, svoja iskustva je podijelio i Vedran Sabljak, predsjednik Nacionalnog vijeća te gradski vijećnik grada Rijeke.

Kroz dugogodišnji vijećnički mandat naveo je svoja iskustva i probleme s kojima se susretao i još uvijek se susreće kao gradski vijećnik. Kolegica Gordana Vukoša, tajnica podružnice Primorsko – goranske županije te bivša predsjednica općinskog vijeća Kostrena iznijela je svoje viđenje djelovanja kroz općinsko vijeće te stvarno stanje stvari politike kroz rad općinskog vijeće i nje same kao predsjednice istog. Kolega Siniša Kavgić predsjednik podružnice Koprivničko – križevačke županije i županijski vijećnik Koprivničko – križevačke županije naglasio je najveći problem koji vijećnici imaju, a manifestira se kroz medije. Iako je najaktivniji županijski vijećnik, njegova izlaganja u medijima se spominju sporadično ili se naglašava totalno nebitna materija. Članovi su postavljali pitanja predavačima te se razvila konstruktivna diskusija.

Nakon vrlo interaktivne i interesantne edukacije, članovi Laburista su se uputili na kratak izlet u Šibenik, najstariji samorodni grad na Jadranu ujedno poznat po katedrali sv. Jakova najznačajnije graditeljsko ostvarenje 15. i 16. st. na tlu Hrvatske.


| Broj posjeta: 253 |

Želite li komentirati? Objava: "Edukacijsko druženje Laburista na Murteru"

Imate li komentar?